Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

Tweede raceweekend TCR Benelux tijdens DTM op Circuit Park Zandvoort

DTM Zandvoort 2015

Enkele weken geleden maakte Kronos Events de data bekend van de TCR Benelux kalender in 2016. Op basis hiervan was al gebleken dat de TCR Benelux zal aantreden in sterke meetings, met enorm veel uitstraling en, niet onbelangrijk, veel publieke belangstelling.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Enkele data konden immers meteen gekoppeld worden aan publiekstrekkers zoals de International GT Open op Spa-Francorchamps, 24 Uren van Zolder of de Formido Finale Races op TT Circuit Assen. Voor het toekennen van de juiste naam van de tweede meeting was het nog wachten op de bevestiging van ITR, de promotor van de hoogstaande Deutsche Tourenwagen-Masters!

TCR Benelux 2015

"Wij zijn bijzonder trots dat de TCR Benelux deel uitmaakt van het voorprogramma van de DTM, een naam die klinkt als een klok in de internationale autosport", zegt Marc Van Dalen van Kronos Events. "Wij kunnen dan ook Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort niet genoeg bedanken voor de hulp om de TCR Benelux in het eerste levensjaar op te nemen in zo'n schitterend weekend."

Een terechte keuze, want afgaande op wat zich zoal afspeelt in de wandelgangen lijkt het erop dat het startveld van de TCR Benelux langzamerhand vaste vorm krijgt.

"Naast de SEAT van het RACB National Team, was er de aankondiging van de Belgian VW Club met de komst van minstens drie VW's Golf", licht Jean-Pierre Mondron toe. "Uit goed ingelichte bronnen vernemen we dat andere formaties daadwerkelijk bezig zijn met een project TCR en dit zowel in België, Nederland als Luxemburg. Er is zoveel interesse, dat we nu al mogen spreken van een vijftiental auto's. Op zes maanden van de eerste confrontatie, die gepland staat voor eind mei, ziet het er heel veelbelovend uit en zien wij het bewijs dat de TCR Benelux "the place to be" wordt in 2016!"

Dat de naam van de "DTM" nu ook op de kalender prijkt geeft de TCR Benelux nog meer glans en prestige!

Kalender TCR Benelux 2016
21-22 Mei - International GT Open – Circuit de Spa-Francorchamps
16-17 Juli – DTM – Circuit Park Zandvoort
18-20 Augustus – 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder
24-25 September – Luxembourg Trophy – Colmarberg
22-23 Oktober – Formido Finale Races – TT Circuit Assen
29-30 Oktober - Kronos Events 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet