Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Jaguar keert met eigen Formule E Team terug op de circuits!

Het merk Jaguar keert terug in de globale autosport en heeft voor de Formule E gekozen. Volgend jaar zal het merk met een eigen team aan het FIA Formule E kampioenschap gaan deelnemen. Het FIA Formule platform biedt Jaguar een unieke aangelegenheid om haar toekomstige accu's en elektrische motoren verder te ontwikkelen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

Formule E Jaguar
Geen Formule 1 meer bij Jaguar maar wel Formule E. Begin volgend jaar volgen verdere bekendmakingen omtrent team en rijders.


Jaguar keert met eigen Formule E Team terug op de circuits
Vanmorgen maakte Nick Rogers, Group Engineering Director voor Jaguar/Landrover de officiële deelname bekend. Rogers: "Ik ben er trots met de bekendmaking dat Jaguar in het innovatie FIA Formule E kampioenschap terugkeert. Electrische voertuigen spelen absoluut een belangrijke rol in de toekomstige Jaguar/Land Rover portfolio en de Formule E geeft ons de kans om elektrische technologieën verder te ontwikkelen. Het kampioenschap geeft ons de kans om vooruitstrevende technologieën onder extreme omstandigheden verder te ontwikkelen.Ik geloof dat wij in de volgende vijf jaar meer veranderingen zullen zien dan in de laatste drie decennia. De toekomst ligt in meer verbondenheid en duurzaamheid. Electrische en lichtgewicht technologieën worden met de stijgende verstedelijking steeds belangrijker. Formula E heeft dit erkend en reageert op deze trends met een spannend kampioenschap waarbij de pionierende benadering exact bij ons merk past."

Bij Jaguar/Land Rover werken maar liefst 8000 ingenieurs en is in Engeland één van de grootste investeerders op het gebied van Research&Development. Ingenieurs uit deze sectie zullen nauw met het Formule E Team gaan samenwerken.Williams Advanced Engineering zal als technisch partner van het Formule E Team fungeren. Jaguar Land Rover heeft natuurlijk een nauwe band met Williams omdat zij ook betrokken waren bij de ontwikkeling van de Jaguar C-X 75 concept auto. De FIA heeft de deelname van Jaguar inmiddels goedgekeurd.

Formule E baas Alejandro Agag: "Wij zijn erg verheugd om Jaguar te mogen verwelkomen. Jaguar is een merk met een enorme historie en hun terugkeer is een grote erkenning van het kampioenschap en haar vaardigheid om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te beïnvloeden. Jaguar beschikt over een gepassioneerde fanbase die de populariteit van het kampioenschap zal vergroten en aantoont dat Formule E de toekomst van de autosport is."

FIA President Jean Todt: "De FIA is erg verheugd om Jaguar als nieuwe fabrikant in het FIA Formule E kampioenschap te verwelkomen. Wij hebben deze series voor de fabrikanten als alternatieve competitie opgebouwd om technologieën voor de straat te kunnen ontwikkelen. De komst van Jaguar is het bewijs van dit succes. Formule E is erin geslaagd om één van de meest prestigieuze en historische merken uit de automotive industrie binnen te halen. Voor het seizoen 2016/2017 wens ik hen veel succes.

Jaguar Team Director James Barclay: "Wij hebben tot in detail naar alternatieve mogelijkheden gekeken om in de autosport terug te keren. Voor Jaguar was dit een enorm belangrijke beslissing en wij wilden het goed doen. Met ons toekomstige plannen was EV plannen was Formule E een duidelijke keuze en wij geloven dat de voordelen enorm zijn. Wij hebben enorm veel werk voor de boeg maar het is een uitdaging die wij met veel enthousiasme aangaan. Met dit opwindende programma hopen wij een nieuwe generatie Jaguar fans te kunnen verwelkomen."
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet