Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Switcht Erebus van Mercedes naar Holden?

Mogelijk zal het team van Betty Klimenko voor het seizoen 2016 overstappen naar Holden. Het Erebus Team behaalde in 15 wedstrijden geen enkel top 10 resultaat! Het team won met Will Davison slechts één wedstrijd in Perth.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BJR Racing/Erebus

2015 Erebus
Mogelijk verdwijnt Mercedes tijdelijk uit de V8 Supercars. De motoren zijn gewoon niet competitief genoeg.


Switcht Erebus van Mercedes naar Holden?
De mogelijkheid is groot dat we de Erebus E-Klasse AMG Mercedes volgend jaar niet meer in de V8 Supercars kunnen verwachten. Het gonsde afgelopen weekend tijdens de seizoensfinale in Sydney van de geruchten dat het Erebus Team mogelijk naar Ford of Holden overstapt. Holden lijkt het meest voor de hand liggend.

Omdat het fabrieks HRT Holden Team naar twee auto's terug geschaald wordt is er een mogelijkheid dat de vrij gekomen capaciteit door Erebus overgenomen gaat worden. Het team heeft afgelopen weekend duidelijk gesprekken met teameigenaar Ryan Walkinshaw gevoerd. Om competitief te blijven hebben de lokaal getunede AMG Motoren duidelijk meer ontwikkeling nodig. Ook verlaat het
team de werkplaatsen die ze enkele jaren geleden van SBR Racing hebben overgenomen en verhuist volledig naar Melbourne.

Wel heeft het team twee gloednieuwe AMG GT3's voor het Australische GT Kampioenschap besteld en bevestigde recentelijk ook haar deelname aan de 12U van Bathurst.

Een mogelijk deal met Holden lijkt zeker voor de hand liggend omdat Freightliner(Mercedes vrachtwagens Down Under) jarenlang als sponsor van Fabian Coulthard en Brad Jones Racing actief was. Voor de series zou het vertrek van Mercedes zeker een verlies zijn maar gezien de huidige competitiviteit van het merk lijkt teameigenaresse Betty Klimenko weinig andere opties te hebben. Wel gaat het team ook in 2016 met twee auto's gewoon door. Hoewel Erebus-coureur Ashley Walsh voor de laatste twee races door Betty aan de kant geschoven werd ontving hij afgelopen maandag toch de Rookie Award. Het is overigens hoogst onwaarschijnlijk dat hij bij Erebus terugkeert. Hij werd voor de laatste twee wedstrijden door Alex Davison en Dean Canto vervangen.

2015 Freightliner
Freightliner is een onderdeel van Mercedes Down Under. Fabian Coulthard reed jarenlang met deze sponsoring. Vorig jaar overwoog het team van Klimenko een overstap naar Volvo, maar bleef uiteindelijk loyaal aan Mercedes.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet