Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2: Groeten uit Abu Dhabi


abudhabi15-vrijdag-7

Oliver Rowland met Derek Walters van Racing Steps Foundation.

abudhabi15-zaterdag-6

Rowland reed weer voor Status, maar kwam uiteraard even 'thuis' buurten bij Tony Shaw, Sarah Shaw en Jeremy Cotterill van MP. 'Oli' vloog in Bahrein de lucht in na achterop de MP-auto van René Binder te zijn gereden. "Ja, ik hoop dat we hier echt kunnen vliegen", zei hij, als reactie op zijn teleurstellende optreden in Bahrein, voordat hij besefte dat dat wel een tikje ongelukkige formulering was. "Eh, niet letterlijk dan!" Zijn hoop zou bedrogen uitkomen: het werd opnieuw een weinig gelukkig weekend voor de Brit.

abudhabi15-vrijdag-9

René Binder met zijn manager Edi Nikolic.

abudhabi15-vrijdag-10

Alexander Rossi laat zijn engineer het zware werk doen, terwijl teamgenoot Jordan King toekijkt. Laatste GP2-weekend, Alex! "Ja, maar ik behandel 't als een gewoon raceweekend, hoor. Niets bijzonders." En volgend jaar Manor? "Ja, daar ziet 't wel naar uit. We zijn al heel ver, komende week praten we over de details. Maar ik geloof 't pas als ik in maart op de grid in Melbourne sta! Met de Mercedes-motor moeten we wel flinke stappen vooruit kunnen doen en het Sauber moeilijk maken. Ik hoop een stuk minder blauwe vlaggen te zien!" Even later praten we met Rossi's manager door. Een Amerikaan bij het nieuwe Amerikaanse F1-team lag toch zo voor de hand. "Ik vind 't een gemiste kans voor Haas, want nu ontbreekt het menselijke aspect aan zijn Amerikaanse team. Maar ach, misschien is 't ook maar beter zo: straks is er aparte aandacht voor een Amerikaanse coureur en een Amerikaans team."

abudhabi15-vrijdag-11

Nobuharu Matsushita was een van de verrassingen van 2015. Het zou logisch zijn als Honda hem een vervolg geeft met een tweede jaar.

abudhabi15-vrijdag-12

Sean Gelael bereidt zich voor op de vrije training. De Indonesiër zou de lachers op zijn hand krijgen door tijdens de hoofdrace op koude banden in de muur van de pittunnel te glijden...

abudhabi15-vrijdag-14

Op...

abudhabi15-vrijdag-13

... en neer voor Pierre Gasly.

abudhabi15-vrijdag-15

En weer op voor Daniël de Jong.

abudhabi15-vrijdag-16

Gustav Malja doet het met sprintjes...

abudhabi15-vrijdag-17

...en met de ochtendgymnastiek van Olga Commandeur.

abudhabi15-vrijdag-25

Nog een Nederlands gezicht in de pitstraat: Status-engineer Diederik Kinds.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet