Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten van de finale uit Hockenheim

151021 Groeten vuurwerk
Traditionele afsluiting met vuurwerk na afloop van de laatste DTM-race

Afgelopen weekeinde was de Hockenheimring Baden-Württemberg als altijd de plaats van handeling voor het laatste raceweekeinde van de DTM, ondersteund door de partnerseries FIA EK F3, Porsche Carrera Cup en Audi Sport TT Cup. De fabrikanten pakten nog één keer goed uit - zolang het nog kon - en namen de grootste hospitality-units mee. De publieke belangstelling viel niet tegen, al leek de officiële opgave van 135.000 bezoekers gedurende het weekeinde ons wel heel optimistisch. Maar het was gezellig druk in Hockenheim, waar we ook buiten de races om genoeg zagen voor onze gebruikelijke impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, ITR

2015 Ocon Vrijdagtraining 1

Op vrijdag mocht de Fransman Esteban Ocon spontaan instappen in de Petronas-Mercedes, omdat vaste coureur Dani Juncadella geveld was door een acute voedselvergiftiging. Voor Ocon was het zijn eerste optreden met een DTM-toerwagen tijdens een raceweekeinde.

2015 Ocon Vrijdagtraining 2

Ocon deed het bepaald niet onverdienstelijk, maar het bleef bij de eenmalige sessie op vrijdag, want op zaterdag was Juncadella weer zodanig hersteld dat hij de rest van het weekeinde kon rijden.

2015 Max Handtekeningen

Max Verstappen, vorig jaar de tegenstrever van Esteban Ocon in de strijd om de Europese F3-titel, was in Hockenheim aanwezig om zijn vriendin Mikaela Åhlin-Kottulinsky bij haar deelname aan de Audi Sport TT Cup moreel te ondersteunen, maar moest ook vele handtekeningen zetten.

2015 Handtekening  Ahlen Kottulinsky

Ook de handtekeningen van Åhlin-Kottulinsky waren gewild.

2015 Max F3 Podium 1

Vorig jaar stond hij zelf nog veelvuldig op het FIA EK F3-podium, nu mocht Max Verstappen de bekers uitreiken aan (vlnr) Alexander Albon, Felix Rosenqvist en Antonio Giovinazzi.

2015 Loris en Toine Hezemans

Vanuit een andere bekende Nederlandse racefamilie nam Loris Hezemans deel aan de Audi Sport TT Cup. Vader Toine controleert hier de bandenspanning, zo ongeveer het enige wat er aan de auto's mag worden veranderd.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet