Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR Kick-off: Groeten vanaf Circuit Jules Tacheny in Mettet

paddock-mettet

Diep in Wallonië tegen de Franse grens ontvouwde de TCR Benelux tijdens een kick-off haar plannen voor de competitie die in 2016 het levenslicht moet gaan zien. Geïnteresseerde rijders konden op het circuit in Mettet enkele TCR-bolides aan de tand voelen. Maar het voornaamste doel was om iedereen in de Benelux die iets met autosport heeft te laten weten dat de klasse er gaat komen. AUTOSPORT.NL was er uiteraard bij en doet de groeten vanaf Circuit Jules Tacheny.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra, Marco Antheunisse en René de Boer

welcome

Na bijna vier uur rijden vanuit het westen van ons land werden we in de paddock van Mettet welkom geheten door Kronos Events.

Team Target Competition
Het Italiaanse Team Target Competition, opgericht in 2004, speelt een hoofdrol in de TCR International Series en gaat mogelijk de allereerste kampioen opleveren. In Thailand zal Loris Hezemans de SEAT Leon Cup Racer van Target Competition besturen. Niels Langeveld gaat mee als reservecoureur, met een goede kans om in actie te komen door afwezigheid van een aantal vaste rijders.

target-competition

Teameigenaren van dit zeer professionele team zijn de nog jonge broers Markus (op de foto naast Loris) en Andreas Gummerer (naast Niels).

tcr-wagens


veel-belangstelling

Er was veel belangstelling voor de Kick-off van de TCR Benelux, die in totaal door zo'n 500 aanwezigen werd bijgewoond.

IMG 0286


Tijdens het internationale gedeelte van de presentatie rond het middaguur kwamen (vlnr)  Jean-Pierre Mondron en Marc van Dalen (beide van TCR-Benelux-promotor Kronos), TCR-initiatiefnemer Marcello Lotti en Yves Bacquelaine van de Belgische autosportfederatie RACB aan het woord.

IMG 0351

Later in de middag werden de details van de TCR Benelux nader uit de doeken gedaan door Koen Wijckmans in het Nederlands...

IMG 0349

...en Marc van Dalen in het Frans.

IMG 0354

Niet alles van de Powerpoint-presentatie was goed te zien (donkerrood op een zwarte ondergrond werkt nu eenmaal niet optimaal), maar de tekening gaf een idee van hoe de paddock eruit gaat zien, met een uniforme voorkant voor elk team, ongeacht of daar nu een grote trailer of een eenvoudige aanhanger achter staat.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet