Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Austin Dillon wint Xfinity Charlotte. Vuurpijl geeft coureur vleugels

Kyle Busch en Kasey Kahne elimineerden zichzelf in de 151e ronde en baanden daarmee de weg vrij voor Austin Dillon die JGR-coureur Erik Jones met een voorsprong van 2.809 seconden versloeg. Voor Dillon betekende het zijn derde Xfinity-zege dit seizoen en de zesde in zijn carrière.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 Dillon

Dillon neemt op Charlotte de kop na een herstart.

Austin Dillon wint Xfinity Charlotte
Na een herstart in de 147e ronde verloor Kyle Busch behoorlijk wat posities maar zowel hij als Kasey Kahne raceten behoorlijk agressief om de derde plek. Beiden hadden meermaals deur tegen deur contact totdat Busch iets afstand nam. Kahne racete echter zo hard dat hij in de 151e ronde de achterkant van Busch' Toyota aantikte. De JGR-coureur ging de muur in en moest opgeven en werd nog als 31 geklasseerd.

Kahne's Chevrolet liep echter ook averij op maar kwam nog als twaalfde over de streep. Kasey Kahne: "Bij de herstart werd Kyle een beetje gek omdat hij het met zijn teammaat Erik Jones uitvocht. Daardoor viel hij voor mij terug en ik wilde er gewoon voorbij. Daarna escaleerde het harde racen. In Turn 3 ging ik iets over mijn grens heen"

2015 Busch Kahne
Kyle Busch racete keihard tegen Kasey Kahne. Dillon profiteerde.

Kyle Busch was na afloop niet voor commentaar bereikbaar.Voor het incident reed Busch maar liefst 102 ronden op kop. Daarmee verbeterde hij overigens wel een record. In de Xfinity-series heeft Busch op Charlotte overigens 1288 ronden op kop gereden. Het oude record stond op naam van Mark Martin met 1257 ronden.

Alleen voor de start van de wedstrijd had winnaar Dillon even "een momentje" toen hij tijdens de pre-race ceremonie door een vuurpijlrestanten in zijn achterste getroffen werd. De brandvrije overall voorkwam erger. "Het betekende wel dat ik er de rest van de avond ervoor ging!" aldus Dillon.

Brad Keselowski eindigde als derde gevolgd door Daniel Suarez en Regan Smith. Met een zevende plek wist Chris Buescher zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap wederom te vergroten. Darrell Wallace Jr. eindigde als achtste en het betekende tevens ook de achtste Top 10 klassering voor de man die aanspraak kan maken op de Sunoco Rookie of the Year titel.


2015 Dillon zege
Mooie burnout van Austin Dillon na zijn derde seizoenszege.

Uitslag
1. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
2. Erik Jones Toyota 200 ronden
3. Brad Keselowski Ford 200 ronden
4. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
5. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
6. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden]
7. Chris Buescher Ford 200 ronden
8. Darrell Wallace Jr. Ford 200 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
10. Elliott Sadler Ford 200 ronden
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet