Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: James Hinchcliffe op Road America weer terug achter stuur!

Tijdens de trainingen voorafgaande aan de Indy 500 begin mei raakte de Canadees James Hinchcliffe betrokken bij een zwaar ongeluk op de Brickyard en bevond zich kortstondig in een levensbedreigende situatie. Vandaag kroop the "Mayor of Hinchtown" tijdens een test op Road America weer achter het stuur.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2015 Test Hinch
The Major of Hinchtown stapte vandaag voor het eerst weer achter het stuur van een Indycar.


James Hinchcliffe op Road America weer terug achter het stuur
Amper 136 dagen na zijn levensbedreigende crash op Indianapolis kroop James Hinchcliffe weer terug achter het stuur. Evenals Max Verstappen negeerde hij ook een teamorder. Hinchcliffe had het zo naar zijn zin dat hij weigerde naar binnen te komen. "Ik geloof niet dat ik ooit nog naar binnenkom", riep Hinchcliffe via de boordradio. In Amerika was de comeback van Hinchcliffe vandaag in ieder geval groot nieuws. "Medisch gezien ben ik geheel hersteld, maar het komt er toch op aan hoe je je voelt. En hoe het in de sportzaal ging. Om eerlijk te zijn wilde ik niet liegen om eerder terug te kunnen komen. Als ik terug zou komen dan moest het definitief zijn."

2015 Hinch RA 4
Deze boodschap is duidelijk.

Naast Hinchcliffe kwamen Marco Andretti, Ryan Hunter Reay (beiden Andretti Autosport), Sebastien Bourdais (KVSH) en Tristan Vautier (Dale Coyne Racing) in actie. Voormalig Andretti-teamgenoot Ryan Hunter Reay was enerzijds eigenlijk een beetje verbaasd over de directe pace van Hinchcliffe. "Wij hebben een zwaar seizoen achter de kiezen en hij zit er gelijk bij. Van hem had ik niets anders verwacht. Maar hij heeft werkelijk een groot hart."

2015 Hinch RA 1
Eén ding deed Hinchcliffe vandaag heel goed. Hij weigerde de teamorder om naar binnen te komen. Een racer pur sang.

Hinchcliffe plant zijn comeback in fases. Alhoewel. "Ik keek naar mijn schoenen. De rechtervoet betekent er voor gaan en de linker remmen. Toen wist ik dat alles in orde was." Indycar maakte geen tijden bekend. Maar de comeback van Hinchcliffe bij Schmidt Peterson Motorsports dwingt enorm veel respect af.

2015 Hinch RA 2
James Hinchcliffe had meer geluk dan Justin Wilson. En wat er ook gebeurt, Die-hard racers maken altijd een comeback!
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet