Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Ryan Blaney wint Kentucky Xfintiy na duwtje Regan Smith

Een duwtje van Regan Smith hielp Ryan Blaney tijdens de Xfinity-wedstrijd op Kentucky aan de zege. Met nog amper acht ronden te gaan leek Blaney zeker van de overwinning maar viel na een aanval van Ty Dillon, met nog acht ronden te gaan, naar de derde plek terug.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2015 Ryan Blaney
Verrassende overwinning van Ryan Blaney in Kentucky.


Ryan Blaney wint Kentucky Xfinity na duwtje Regan Smith
Een neutralisatie vier ronden voor het einde betekende eigenlijk Blaney's redding om alsnog de zege te pakken. Voor de Penske-coureur betekende het zijn vierde Xfinity-overwinning.

Ryan Blaney: " Ik was op gelijke hoogte met No 3 Ty Dillon maar Regan Smith gaf me een mooi duwtje. Ik wist dat ik als eenmaal los was, kans had om te winnen. Clean air was enorm belangrijk hier. Kentucky is zo'n mooie baan want je kunt hier drie vier breed richting eerste bocht racen. En als leider in de wedstrijd moet je afhouden. Ik wist nog niet eens waar Smith zich bevond of dat hij mij voor de gek hield."
Ty Dillon was met zijn tweede plek niet tevreden. Dillon: "Ik ben erg teleurgesteld over mijn tweede plek maar ik ben er trots op dat ik dit kan zeggen. Ik weet nog niet eens waar die neutralisatie voor was."

Een aanrijding tussen Brennan Poole en Harrison Rhodes veroorzaakte zoveel olie op de baan dat de wedstrijd voor bijna 19 minuten met Code Rood onderbroken moest worden. Brendan Jones greep daarna direct de leiding en wist die tot de volgende neutralisatie vast te houden.

Na de herstart wist Jones nog 16 ronden lang de leiding vast te houden. In de 128e ronde nam Blaney de leiding over. Chris Buescher eindigde als zevende en heeft in de tussenstand van het kampioenschap een voorsprong van 19 punten op Ty Dillon. Chase Elliott, die als vierde eindigde staat op 25 punten achterstand als derde genoteerd.

Ty Dillon
Ty Dillon was zwaar teleurgesteld met zijn tweede plek.

Uitslag
1. Ryan Blaney Ford 201 ronden
2.Ty Dillon Chevrolet 201 ronden
3. Regan Smith Chevrolet 201 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 201 ronden
5. Brendon Jones Chevrolet 201 ronden
6. Brendan Gaughan Chevrolet 201 ronden
7. Chris Buescher Ford 201 ronden
8. Erik Jones Toyota 201 ronden
9. Darrell Wallace Ford 201 ronden
10. Matt Tifft Ford 201 ronden
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet