Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Groeten uit Austin (2015)

IMG 6376
De karakteristieke, ruim 70 meter hoge uitkijktoren op het 'Circuit Of The Americas'

Afgelopen weekeinde waren het FIA World Endurance Championship en het Tudor United SportsCar Championship te gast op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, voor een gemeenschappelijk evenement onder de titel 'Lone Star Le Mans'. Hoewel het programma prachtig was, want naast de genoemde topklassen reden ook nog de Continental Tire SportsCar Challenge, de Lamborghini Supertrofeo en de Porsche 911 GT3 Cup Challenge, hield de publieke belangstelling - opnieuw - niet over. Officieel meldde de organisatie dat er 58.400 bezoekers waren, maar waar zich die dan precies ophielden, is ons in ieder geval niet duidelijk, want wij zagen ze niet. Het raceplezier was er in ieder geval niet minder om en het was de lange reis meer dan waard.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 6322
We reisden via Houston en legden de restende 150 mijl naar Austin per auto af, een rit van zo'n drie uur. Als je de stad eenmaal uit bent, is de weg vrijwel volledig leeg. Sirius XM aan op de radio, kop koffie mee en heerlijk ontspannen rijden. En dan kom je onderweg nog eens wat tegen, zoals deze oldtimerhandelaar, gespecialiseerd in Thunderbirds.

IMG 6321
Een behoorlijk contrast met onze leenauto, een Audi A7, die Audi of America voor de gelegenheid ter beschikking stelde.

IMG 6329
Die bracht ons vlot en veilig naar de bestemming...

IMG 6338
...net op tijd voor de presentatie van de Formule 4, die vanaf het komende seizoen ook in de VS als opstapklasse in de formulewagensport moet gaan dienen. In het eerste seizoen wordt gestart met een serie aan de oostkust, in latere seizoenen moeten er ook races aan de westkust en uiteindelijk misschien zelfs twee aparte kampioenschappen in het westen en oosten van de VS komen. De Amerikaanse serie rijdt met Honda-motoren, die een chassis van Crawford Composites aandrijven. De serie wordt gerund door de Sports Car Club of America.

IMG 6341
Terwijl vorige week, voorafgaand aan de Blancpain-GT-races op de Nürburgring, op dat Duitse circuit zo'n 70 potentiële rijders konden testen met de nieuwe Audi R8 LMS, toonde Audi in Austin de nieuwe GT3-auto voor het eerst in de VS. Volgend jaar wordt de GTD-klasse van het Tudor United SportsCar Championship, dat in 2016 WeatherTech SportsCar Championship gaat heten, met auto's volgens GT3-reglement verreden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet