Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: FBMW: Luuk Glansdorp in junior-programma BMW

De 16-jarige Nederlander Luuk Glansdorp is een van de vier coureurs die door BMW is uitgekozen na een selectietraining op het circuit van Valencia. De geselecteerde coureurs krijgen, wanneer ze besluiten tot deelname aan de Formule BMW Duitsland 2007, een financiële bijdrage van 50.000 Euro en worden officieel opgenomen in het "BMW Education and Coaching Programme". Naast Glansdorp zijn de nieuwe junioren de Braziliaan Pedro Bianchini (14), de Duitser Kevin Mirocha (14) en de Fransman Adrien Tambay (15). Laatstgenoemde is de zoon van oud-Formule 1-coureur Patrick Tambay.

Tekst: René de Boer

In totaal namen 36 rijders uit 14 landen deel aan de selectietraining, die uit twee afzonderlijke sessies op het Circuit de la Communitat Valenciana Ricardo Tormo bestond. In de "Formelschule" van de ADAC en BMW werden de deelnemers vertrouwd gemaakt met de theoretische en praktische aspecten van het rijden met de Formule BMW-raceauto's. Daarbij werd meer waarde toegekend aan de geboekte vooruitgang dan aan de eventueel reeds beschikbare ervaring.

Het ondersteuningsprogramma van BMW omvat speciale cursussen op de terreinen rijtechniek, afstelling van het chassis, sponsoring, fitness en media. Dr. Mario Theissen, directeur van BMW Motorsport, zei: "Felicitaties aan de vier jonge rijders. Ze waren beter dan 32 andere getalenteerde coureurs en hebben hun ondersteuning als Junior in de Formule BMW Duitsland 2007 verdiend."

Internationaal wordt de selectie van de ADAC en BMW steeds belangrijker. Dit jaar namen er rijders deel uit Argentinië, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië en Zweden. Naast Glansdorp nam uit Nederland ook Sylvain Haverland aan de selectietraining deel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet