Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring 2015

IMG 9948
Imposante aanblik: Norisring vanuit de lucht

Het afgelopen weekeinde waren de DTM en de bijbehorende klassen FIA EK Formule 3, Audi Sport TT Cup en Porsche Carrera Cup Deutschland te gast op de Norisring in Neurenberg voor het derde raceweekeinde van het seizoen. Het evenement op het enige stratencircuit op de DTM-kalender geldt traditioneel als een van de hoogtepunten van het seizoen. Niet minder dan 123.000 bezoekers kwamen in de loop van de drie dagen naar het circuit op het voormalige 'Reichsparteitagsgelände'. De ruimte is er nagenoeg onbeperkt, zodat fabrikanten er altijd uitpakken met de grootste hospitality-units die ze hebben. Ook AUTOSPORT.NL was er aanwezig en maakte een korte impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 9955

Bijna onvoorstelbaar: afgezien van de grote hal op de achtergrond, die het permanente onderkomen is van de ijshockeyclub Nürnberg Ice Tigers, en het voetbalstadion van de 1. FC Nürnberg, zijn alle accommodaties op deze foto tijdelijke constructies, die alleen maar voor het DTM-weekeinde werden neergezet! Vanuit de lucht ziet het geheel er imposant uit, en die kans kregen we van Stefan Sack, een medewerker van de DTM-organisatie, die in Neurenberg woont. De enthousiaste hobby-piloot nam uw verslaggever op maandagochtend na het evenement mee in een motorzweefvliegtuig voor een ronde boven het circuit en de stad, waar we van de gelegenheid gebruik maakten om een en ander in beeld vast te leggen.

IMG 9894

Bij de klanten-hospitality-units is een constructie met twee etages tegenwoordig eigenlijk al bijna standaard, zoals hier de Audi-Lounge. Efficiënt: de lokale Audi-dealer Feser & Graf in Neurenberg gebruikte de unit op vrijdagavond voor een eigen klantenevenement; op zaterdag en zondag waren de gasten van Audi zelf degenen die de unit bevolkten.

IMG 9838

Ingolstadt, waar één van de twee Duitse Audi-fabrieken en het hoofdkantoor van het merk gehuisvest zijn, is nog geen uur rijden vanaf de Norisring, dus er komen teaditioneel ook altijd heel wat Audi-medewerkers op bezoek. Speciaal voor hen is er de 'Audi-Mitarbeiter-Zelt', zodat ook zij tijdens het weekeinde niets tekort komen. Veel succes was er voor Audi echter wederom niet weggelegd op de Norisring: het merk wacht er sinds 2002 (!) op een DTM-overwinning. "Gelukkig kunnen we dit jaar in ieder geval zeggen dat we de TT Cup gewonnen hebben", grapte iemand van Audi enigszins zuur, verwijzend naar de nieuwe merkencup van de fabrikant.

IMG 9835

Ook voor BMW als tweede Beierse merk in de DTM is het evenement op de Norisring een thuiswedstrijd, en ook BMW kwam met een 'hospi' in twee etages.

IMG 9831

De wegen op het terrein rondom de Norisring zijn altijd lang, dus had ieder merk voor coureurs en teamleden een aantal scooters klaarstaan. Bij BMW waren de scooters voorzien van de namen van de coureurs.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet