Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar bestraft motorenleverancier Chevrolet

De Indycar-organisatie heeft motorenleverancier Chevrolet met een behoorlijke puntenaftrek bestraft. Volgens Indycar werd regel 10.6.4.4 overtreden. Elf van de twaalf motoren moesten na St. Petersburg veranderingen ondergaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Chevy motor
Motorleverancier Chevrolet werd na St. Petersburg fors bestraft.

Gedurende het Indycar seizoen mogen de teams vier motoren per rijder gebruiken die in totaal zo'n 30.000 km moeten afleggen. De Chevrolet- en Honda-gebruikers worden per wedstrijd met punten beloond. Voor een motor die pas na 4.000 kilometers gereviseerd wordt vallen er bonuspunten te verdienen. Voor motoren die de levenscyclus niet voltooien of voortijdig reparaties moeten ondergaan worden er punten in mindering gebracht. Aan elf Chevrolet motoren moesten na St. Petersburg componenten vervangen worden. De Indycar-organisatie vermeldt niet welke.

St. Petersburg-winnaar Juan Pablo Montoya verdiende 50 punten, Will Power 40 en Tony Kanaan 35. In de 110 ronden tellende wedstrijd reden Chevrolet-aangedreven auto's er 105 aan de leiding. In totaal verdienden de Chevrolet-aangedreven coureurs 128 punten. Vanwege artikel 10.6.4.4. wordt het merk nu met een aftrek van 220 punten bestraft.

Ryan Hunter Reay was met een zevende plek in St. Petersburg de beste Honda-coureur. Hij verdiende 26 punten en in totaal verdiende het merk er 70. In de tussenstand van motorleveranciers heeft Honda nu een voorsprong van 162 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet