Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup Benelux: Sterke wedstrijd levert Loris Hezemans de overwinning op

480 loris toine

Loris Hezemans heeft de tweede Clio Cup Benelux wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De pas 17-jarige rijder wist zowel Sebastiaan Bleekemolen als Melvin de Groot te passeren en reed vervolgens van zijn belagers weg om met een ruime voorsprong als winnaar de finish te passeren. De Groot legde beslag op plaats twee, terwijl Niels Langeveld na een slechte start, waarbij hij terugviel naar plaats vijf, een sterke inhaalrace beloond zag met plaats drie. Regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen kwam duidelijk snelheid tekort en passeerde als vierde de finish.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt en Justin van Densen

Op basis van zijn één na snelste ronde uit de kwalificatie was het in race twee Melvin de Groot op pole, geflankeerd door Niels Langeveld, en Sebastiaan Bleekemolen en Loris Hezemans op drie en vier. Daarachter Ronald Morien, Michael Bleekemolen, Stan van Oord, Stéphane Polderman, Maurits Sandberg en René Steenmetz.

Voor de rijders op de oneven posities leek het een moeilijke start te worden. Ze stonden namelijk precies op de plaatsen waar in de voorgaande race door een deelnemer een groot oliespoor was neergelegd. Na de problemen in de uitloopronde was de auto van Langeveld van een nieuwe motor voorzien.

480 start 0994

De betere start was toch voor de op het 'vuile deel' van de baan staan De Groot, terwijl Langeveld juist uiterst slecht weg kwam en pas als vijfde, achter De Groot, Sebastiaan Bleekemolen, Hezemans en Michael Bleekemolen de Tarzanbocht uitkwam. Grote stappen maakte in de eerste ronde De Groot die wegliep, terwijl Hezemans voor de Tarzanbocht Bleekemolen passeerde. Op korte afstand daarachter Langeveld die Michael Bleekemolen een plaats afhandig maakte.

480 melvin loris

De Groot leidde daarmee voor Hezemans, Sebastiaan Bleekemolen, Langeveld, Morien en Michael Bleekemolen. Aan kop sloot Hezemans na drie ronden aan bij de leidende De Groot, terwijl Langeveld begon aan te dringen bij de duidelijk snelheid tekort komende Sebastiaan.Bleekemolen. Daarachter met Morien en Michael Bleekemolen ook een leuk strijdend tweetal.

480 degroot loris

Met een fraaie actie vanuit de Tarzanbocht passeerde Hezemans De Groot en nam daarmee de kop over, terwijl Langeveld de bumper van Sebastiaan Bleekemolen niet losliet. Aan kop slaagde Hezemans erin een paar meter weg te lopen van De Groot, terwijl achter op het circuit Langeveld Sebastiaan Bleekemolen passeerde, waarbij de laatste zelfs even het gras in moest. Gevolg was dat de regerend kampioen ook meteen Morien en Michael Bleekemolen op zijn bumper wist.

Na een ronde of zes kwam er wat rust in het veld. Hezemans leidde, met op een kleine seconde De Groot. Op ruime afstand daarachter Langeveld, Sebastiaan Bleekemolen, Morien en Michael Bleekemolen. Strijd was er in dat stadium nog wel tussen Steenmetz en Polderman.

480 hezemans zij

Helaas was daarmee ook de angel uit de wedstrijd, want Hezemans was duidelijk superieur en reed steeds verder van De Groot weg. Op drie lukte het Langeveld wel wat terrein goed te maken op De Groot, maar van een echte bedreiging was nauwelijks sprake. Op ruim twee seconden van Langeveld reed Sebastiaan Bleekemolen eenzaam op vier, op zijn beurt op forse afstand gevolgd door Morien, Michael Bleekemolen, Steenmetz, Polderman en Sandberg terwijl Van Oord na een pitstop de rij sloot.

480 melvin

In de laatste ronden veranderde er ook niets meer waardoor Hezemans een fraaie zege scoorde, De Groot nu met een tweede plaats wel op het podium mocht plaatsnemen en Langeveld met een derde plaats opnieuw goed scoorde. Sebastiaan Bleekemolen bleef steken op vier, gevolgd door Morien en Michael Bleekemolen op zes. Steenmetz besliste het onderlinge duel met Polderman opnieuw in zijn voordeel en passeerde als zevende de finish.

Hezemans was uiteraard zeer blij met zijn afgetekende overwinning. "Het ging beter dan verwacht. Bij de start liet ik nog bijna mijn motor afslaan. De auto bleef de hele race ook goed en ik voelde me ook veel meer één met de auto. Bij het inhalen van Sebastiaan drukte ik hem naar buiten, maar ik wist niet waar hij zat want mijn spiegel stond niet goed meer", aldus de winnaar die er nu toch over denkt om naast zijn Audi-programma ook aan alle races van de Clio Cup Benelux mee te doen. De Groot was verrast door de snelheid van Hezemans. "Ik had een goede start en kon meteen een gat slaan. Ik dacht nog, nu scherp blijven rijden en dan komt het wel goed. Maar Loris was zo verschrikkelijk snel, die was niet te houden."

480 podium

Uitslag race 2 Clio Cup Benelux
Paasraces, maandag 6 april 2015, Circuit Park Zandvoort
1. Loris Hezemans (Carsport Holland/Team Bleekemolen) 16 ronden
2. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 5.839
3. Niels Langeveld (Certainty Racing Team) + 7.882
4. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 14.873
5. Ronald Morien (Certainty Racing Team) + 20.521
6. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 20.638
7. René Steenmetz (Team Bleekemolen) + 25.708
8. Stéphane Polderman (Team Bleekemolen) + 26.213

480 happy

9. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 37.942
10. Stan van Oord (Certainty Racing Team) + 1 ronde

Snelste ronde: Loris Hezemans in 1:55.392

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet