Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Castellet

IMG 3153
Voor de tweede keer was de FIA WEC-test opgezet als publieksevenement, met zo'n 10.000 bezoekers

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet de plaats van handeling voor de officiële tweedaagse voorseizoenstest van het FIA WK lange-afstandsracen (FIA WEC). Daags voor de test presenteerden Porsche en Toyota er hun nieuwe LMP1-auto's en vrijwel alle teams gebruikten het evenement voor de voorbereiding op het seizoen, dat volgende week echt van start gaat op het circuit van Silverstone. Na het succes van vorig jaar had de organisatie van het FIA WEC de test op Paul Ricard op zaterdag opnieuw opengesteld voor publiek. De toegang was gratis en zo'n 10.000 fans kwamen naar Le Castellet. AUTOSPORT.NL was er ook en legde het volgende vast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 2943

Toegangspoort bij de ingang van de paddock.

IMG 1028

Net als vorig jaar presenteerde Toyota zijn nieuwe wedstrijdauto voor het komende seizoen op de dag voorafgaand aan de test. Hier de auto nog onder doek, bijna klaar voor de onthulling.

IMG 3127

Versterking in het persteam van Toyota: Evelyn Schostok, vorig jaar nog collega van uw redacteur in het persteam van het FIA EK F3.

IMG 1097

Niet alles was nog klaar op donderdag voor de test, zoals de stickers voor de separatiewanden in de pits.

IMG 1101

In principe is de lange-afstandsracerij heel toegankelijk, zeker in vergelijking met klassen als F1 of DTM. Maar Toyota wilde ditmaal geen pottenkijkers.

IMG 1109

Normaal is het juist Audi, dat altijd heel goed de pitbox afschermt, maar daar konden we nu van alles fotograferen.

IMG 1224

Achter de Audi-pitbox stond deze prachtige Audi S8 van Reinhold Joest, eigenaar van het team dat sinds 1999 de inzet van de sport-prototypes voor Audi verzorgt. Voorzien van speciale striping en het wapen van de Afrikaanse staat Mali op de portieren, alsmede 'CC'-bordje achterop. Reinhold Joest is namelijk honorair consul van Mali.

IMG 1267

Minder indrukwekkend, maar ook noodzakelijk: voertuig voor het schilderen van de kerbstones op het circuit.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet