Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Groeten uit Dubai 2015

IMG 4295
Natuurlijk mocht het traditionele vuurwerk niet ontbreken

Coureurs en teamleden van over de hele wereld brachten de afgelopen week door in de Verenigde Arabische Emiraten voor wat voor heel wat mensen in de autosport imiddels de traditionele start van het seizoen is geworden: de Hankook 24H DUBAI. Het evenement op Dubai Autodrome vond dit jaar voor de tiende maal in successie plaats. Gestart in 2006 als initiatief van de Limburgse amateurcoureurs Ivo Breukers en Gerrie Willems, die daarvoor het organisatiebureau Creventic opzetten, in samenwerking met de mensen van het Dutch National Racing Team, is de race in Dubai uitgegroeid tot een van de grote internationale 24-uurswedstrijden die een vaste plaats hebben op de internationale autosportkalender. Uiteraard was ook AUTOSPORT.NL weer ter plekke en legde het volgende vast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4128


Als opwarmer voor het evenement en om aandacht te genereren in de lokale media was er op dinsdag een persconferentie op de kartbaan bij het Dubai Autodrome. Op de foto van links naar rechts Essa bin Hadher (bestuurslid Dubai Autodrome), Manfred Sandbichler (directeur autosport van Hankook Tires Europe), Gerrie Willems van Creventic, Dr. Mohammed Ben Sulayem (voorzitter van de Automobile and Touring Club United Arab Emirates en vice-president van de FIA) en Ali Al Fardan, bestuursvoorzitter van Dubai Autodrome.

IMG 4132

Vervoer in stijl voor Dr. Ben Sulayem.IMG 4114

Gerrie Willems van Creventic in gesprek met Dr. Mohammed Ben Sulyaem (midden) en Ali Al Fardan van Dubai Autodrome.

IMG 4116

Hankook-PR-man Sven Kaatz (links) en de Duitse journalist Arno Wester sturen het nieuws gelijk de wereld in.

IMG 4104

Ondertussen werd er op het circuit nog hard gewerkt om een deel van de accommodatie van een frisse verflaag te voorzien.

IMG 4105

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet