Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Peter Dorn nieuwe voorzitter van de KNAF

Peter Dorn

Peter Dorn is met ingang van 1 januari 2015 de nieuwe voorzitter van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF). Tijdens de in november vorig jaar gehouden Algemene Ledenvergadering werd Dorn unaniem gekozen. Dorn was reeds lid van het Dagelijks Bestuur van de KNAF en ziet in zijn nieuwe functie drie aspecten samenkomen die hem boeien: de autosport, het juridische en het besturen. De KNAF is de enige overkoepelende Nederlandse kart- en autosportorganisatie die erkend is door NOC*NSF, het ministerie van VWS en de wereld overkoepelende FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) en CIK (Commission Internationale de Karting).


Tekst en foto: p.r.

Peter Dorn is sinds 2011 lid van het Dagelijks Bestuur van de KNAF en neemt de voorzittershamer over van Huub Dubbelman. Zijn voordracht werd gesteund door het voltallige Dagelijks Bestuur en Federatie Bestuur en met algemene stemmen in de Algemene Ledenvergadering bekrachtigd. De nu 50-jarige inwoner van Geldrop (Noord-Brabant) heeft in het dagelijks leven een advocatenpraktijk gespecialiseerd in vastgoed-zaken.

Als nieuwe voorzitter wacht Dorn een drukke maar uitdagende periode waarin de KNAF voor grote veranderingen staat. Dorn benadrukt echter dat hij er als voorzitter zeker niet alleen voor staat. "We doen dit met het voltallige bestuur. Ik zie mezelf als de dirigent van het orkest en het gezicht naar de buitenwereld. Een van de eerste klussen is het hervormen van de structuur van de KNAF. NOC*NSF heeft daar richtlijnen voor opgesteld en als erkende en jezelf respecterende bond moet je daaraan willen voldoen. Daarmee komt er meer directe invloed van de verenigingen en sporters waar we voor werken. Een uitdaging zie ik ook in het beter in beeld brengen van de breedtesport, zowel voor wat betreft licentiehouders als betrokken partijen. Voorts is en blijft veiligheid natuurlijk een speerpunt en wil ik in gesprek komen met partijen die nu niet bij de KNAF zijn aangesloten, maar wel in de kart- en autosport actief zijn. We moeten kijken waar onze gemeenschappelijke belangen liggen. Ook moet meer duidelijk worden waar de KNAF voor staat. Tot slot, maar niet minder belangrijk, wil ik dat KNAF-licentiehouders het niet alleen 'voor zichzelf goed doen', maar vooral ook 'een collega zijn voor anderen'. En met anderen bedoel ik dan collega-rijders, officials maar ook andere clubs." Een omvangrijke lijst, maar Dorn heeft er zin in. "Het leuke is dat ik drie aspecten die me boeien in deze functie zie samenkomen: de autosport, het juridische en het besturen."

Maar los van dat alles kan Dorn, die niet alleen als toeschouwer maar tevens als beoefenaar van de sport regelmatig op de circuits te vinden is, ook goed meevoelen met een rijder. "Ik kan enorm genieten van de vreugde die ik zie in onze sport, of het nu de nieuwe Formule 1-wereldkampioen is, of een jonge karter die op de lokale baan net een wedstrijd heeft gewonnen. Die vreugde is zo mooi, daar doen we het allemaal voor."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet