Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: Mehdi Bennani tekent bij Sebastien Loeb Racing

141012 WTCC Sjanghai R2 Bennani actie

Mehdi Bennani komt ook in 2015 uit in het FIA WTCC. De 31 jarige Marokkaan maakt wel de overstap van Honda naar Citroën en zal hierdoor de komende twaalf wedstrijden van het wereldkampioenschap voor toerwagens afwerken achter het stuur van een Citroën C Elyssee van Sebastien Loeb Racing.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: FIA WTCC

Eind oktober pakte Bennani zijn eerste en enige winst van het seizoen in China. Daarmee schonk hij Proteam een mooi afscheidscadeau want voor 2015 liggen de plannen anders. "Ik ga altijd voor succes" Verklaart Bennani.
"Bij Sebastien Loeb Racing heb ik het gevoel dat alles in de plooi zal vallen. De C Elysséé heeft zijn kunnen al bewezen in 2014. Ik wil in 2015 dan ook meevechten voor de wereldtitel, mijn verbintenis aan Sebastien Loeb Racing zal daar ongetwijfeld toe bijdragen!"

Sébastien Loeb, die zelf verder gaat als fabriekspiloot voor Citroën, is tevreden met de komst van Bennani.  "Ik ken hem goed en weet wat hij kan. Zijn lange ervaring in het WTCC, zijn vechtlust en ambitie is voor het team ongetwijfeld een pluspunt."

Wie de tweede piloot binnen het Sebastien Loeb Racing team zal worden is nog niet bekend


 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet