Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: López vestigt nieuw record met tiende seizoenszege, Coronel zevende

Met zijn tiende zege van het seizoen vestigde José-María López een nieuw record in het WTCC. Op het stratencircuit van Macau startte de Argentijnse Citroënrijder vanaf de pole-position en voerde gedurende de hele race het veld aan. Met tien overwinningen dit jaar heeft de nieuwe wereldkampioen één zege meer dan Yvan Muller, die in 2012 tot een totaal van negen racezeges in het WTCC kwam. In de voorlaatste race van dit jaar in Macau schoof Honda-rijder Norbert Michelisz op de eerste paar honderd meter op van de vierde naar de tweede plaats en reed vervolgens die klassering naar huis. Daarmee voerde de Hongaar een trio van Honda-rijders aan, want Gabreiele Tarquini en Tiago Monteiro eindigden als derde en vierde. Daarachter volgden de beide Citroën-coureurs Muller en Loeb en Tom Coronel met de ROAL-Chevrolet op de zevende plaats.

Tekst: René de Boer (vanuit Macau; Twitter: @renedeboer)

López verdedigt bij de start zijn eerste plaats, maar de beste start komt zonder meer op naam van Norbert Michelisz, die van de vijfde naar de tweede plek opstoomde en daarmee voor de beide Citroën-rijders Loeb en Muller terechtkwam. Ook Tarquini heeft een goede start en passeert Muller bij het aanremmen van Lisboa, waarmee hij de vierde plaats overneemt. In de volgende ronde komt het bij het uitkomen van Lisboa tot een duel om de tweede plaats tussen Michelisz en Loeb, waarbij de Fransman naar de buitenkant wordt gedrukt en voor het ingaan van San Francisco terugvalt naar de zesde plaats achter Tarquini, Monteiro en Muller. In de vijfde ronde rijdt Valente, tot dan toe op de tiende plaats, de pits in als gevolg van een remprobleem.

In ronde negen gaat het op een curieuze manier mis voor Honda-rijder Bennani: bij het uitkomen van de laatste bocht wordt hij geraakt door SEAT-rijder Kwang, die nota bene een ronde achterstand heeft. Bennani's auto knalt in de vangrails en blijft zwaar beschadigd op het rechte stuk staan. De gevreesde safety-car blijft echter uit en zo wint López voor Michelisz, Tarquini, Muller, Loeb, Coronel, Ma, Huff en Morbidelli.

Uitslag:
1. José-María López (Arg), Citroën C-Elysée WTCC, 10 r. in 24:50,183 (gem. 147,84 km/u)
2. Norbert Michelisz (Hon), Honda Civic WTCC, op 2,741
3. Gabriele Tarquini (Ita), Honda Civic WTCC, op 3,661
4. Tiago Monteiro (Por), Honda Civic WTCC, op 4,055
5. Yvan Muller (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, op 4,589
6. Sébastien Loeb (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, op 5,186
7. Tom Coronel (Ned), Chevrolet RML Cruze TC1, op 9,338
8. Ma Qing Hua (Chn), Citroën C-Elysée WTCC, op 10,008
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet