Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Busch bezorgt Joe Gibbs Racing 100e Nationwide-overwinning in Texas. Trevor Bayne ziet eigen auto volledig uitbranden.

Op de Texas Motor Speedway heeft Kyle Busch zijn zevende seizoensoverwinning behaald. Tevens betekende het zijn 70e Nationwide-zege in zijn carrière. Tevens bezorgde hij het team van Joe Gibbs Racing de 100e Nationwide-zege. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Busch er 116 aan de leiding. Trevor Bayne zorgde ongewild voor spektakel doordat zijn auto na een klapband volledig uitbrandde.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Texas NNS R BayneFire
Trevor Bayne ziet met lede ogen aan hoe zijn Roush Fenway Ford Mustang volledig in rook opgaat.

Kyle Busch bezorgt Joe Gibbs Racing 100e Nationwide-overwinning in Texas
Kyle Busch vestigde andermaal records in Texas. In 18 starts won hij zeven Nationwide-wedstrijden en bezorgde het team van JGR Racing de 100e overwinning in dit kampioenschap. Vrijdagavond had Busch al de Camping World Truck Series wedstrijd op zijn naam geschreven. Busch versloeg polesitter Joey Logano met een voorsprong van 1.561 secs. Vooral in de long runs slaagde de Penske-coureur er niet echt in om tegen Busch een vuist te maken. Busch reed eigenlijk constant hoge lijnen waar Logano eigenlijk geen antwoord op had. Alleen in de "short runs" slaagde Logano erin om Busch een beetje bij te houden. Maar zodra het brandstofverbruik in het geding kwam verloor de Penske-coureur duidelijk terrein. Logano hoopte nog op een late neutralisatie maar die kwam er niet meer. De laatste 63 ronden verliepen probleemloos. "Wij hadden beiden een prachtige wedstrijd. Ik kon op hem inlopen en passeren maar na 20 ronden veranderde dit. De auto onderstuurde dan lichtjes(loose) en dan ging hij er vandoor. Maar de long run op het einde viel in ons nadeel uit!"

Tijdens de Camping World Truck wedstrijd op vrijdag jl. vond Busch uit hoe snel hij op de hoge lijnen kon rijden. Kyle Busch Motorsports coureur Darrell Wallace deed het namelijk constant Een les die Busch ter harte nam.

Texas NNS R Burnout
Kyle Busch blijft in de Nationwide series maar records vestigen.

Kyle Busch: "Iets waar we per toeval achter kwamen. Wallace ging erg hoog en was erg snel. Daar heb ik in de wedstrijd iets van geleerd. Ik reed niet zo hoog als Wallace maar kwam er dicht tegenaan. Vandaag kon ik dit in ons voordeel gebruiken. Misschien kan ik het ook in de Sprint Cup wedstrijd van zondag doen. Voor Busch bestaat dit weekend de mogelijkheid om zijn resultaat van Bristol 2010 te evenaren. Toen won hij de Camping World Truck Series, Nationwide en Sprint Cup wedstrijd in hetzelfde weekend. "Iets waar ik dit weekend wel voor ga, want die kans krijg je niet veel" aldus Busch.

Joey Logano 's Penske-teamgenoot Ryan Blaney eindigde als derde, gevolgd door Chase Elliott die nu 48 punten voorsprong heeft op Regan Smith.Ford Trevor Bayne brandt volledig uit
Trevor Bayne zorgde met de Roush Fenway Ford Mustang in de 49e ronde ongewild voor spektakel. Bij het dubbelen van een achterblijver raakte de Mustang iets dat op de baan lag en direct een klapband veroorzaakte. Bayne raakte de buitenmuur en reed in Turn 2 nog een stukje brandend door. De Roush Fenway-coureur kon het inferno gelukkig ongedeerd verlaten. Volgens Bayne was dit wel één van zijn beste auto's dit seizoen.

Trevor Bayne: "Ik weet niet of het een leiding of een band was, maar ik denk een band. Het is natuurlijk nooit goed als je over de beste auto uit je carrière beschikt. Dat ding ging als een trein. Ik heb nog nooit over zo'n dominante auto beschikt. Zeker niet op Nationwide-niveau. Vandaag was het erg gemakkelijk. De eerste paar ronden was die auto "loose" en had ik een kleine verandering nodig. Maar wij hadden grote kans vandaag te kunnen winnen. Mijn team heeft zo hard gewerkt en had hier zeker wel een paar cowboyhoeden verdiend. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Maar het verpest aardig je dag als er zoiets gebeurt!"

Texas NNS R Field
Chase Elliott behoudt de leiding in de titelstrijd.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Joey Logano Ford 200 ronden
3. Ryan Blaney Ford 200 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
5. Matt Kenseth Ford 200 ronden
6. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
7. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
8. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
10. Dakado Armstrong Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet