Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: En weer een overwinning voor Max Verstappen

Max Verstappen ging in Hockenheim door, waar hij afgelopen zondag op Imola was opgehouden: net als in Italië schreef hij ook op Hockenheim de race op zijn naam. Gestart van pole-position maakte de Van Amersfoort-coureur ditmaal een loepzuivere start-finishzege van, zijn tiende EK-overwinning van dit seizoen. De Oostenrijker Lucas Auer eindigde als tweede, voor de beide Jagonya Ayam with Carlin-teamgenoten Tom Blomqvist en Antonio Giovinazzi. Gustavo Menezes zorgde voor nog meer Van Amersfoort-succes door als achtste te eindigen. Dennis van de Laar reed een vrij kleurloze race achterin het middenveld en werd 17e, Jules Szymkowiak moest de voorvleugel van zijn auto laten vervangen na tegen de auto van Ed Jones te zijn aangereden en sloot de race met een ronde achterstand op winnaar Verstappen als 22e af.

2014 Verstappen R1
Max Verstappen op weg naar de eerste overwinning dit weekend. Lucas Auer gaat wel erg wijd.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's WillemJ. Staat


Verstappen pakt bij de start de leiding voor Auer en de beide Jagonya-teamgenoten Blomqvist en Giovinazzi. Toril gaat in de rondte bij het uitkomen van de eerste bocht. In de hairpin krijgt Ferrucci een tik van Chang, gaat in de rondte, maar kan ook zijn race voortzetten. Na de eerste ronde heeft Verstappen een voorsprong van 0,7 seconde op Auer, daarachter Blomqvist, Giovinazzi, Rosenqvist, Ocon, King, Menezes, Gelael en Serralles. In de derde ronde rijdt Auer met twee absoluut beste sectortijden iets dichter naar Verstappen, hij maakt een tiende van een seconde goed op onze landgenoot. In de volgende ronden verhoogt Verstappen echter het tempo en heeft na zes seconden alweer een voorsprong van 1,5 seconde op de Oostenrijker. Szymkowiak rijdt op de 17e plaats, Van de Laar is 18e.

In de achtste ronde is er een spannende strijd tussen Sean Gelael en Félix Serrallés om de negende plaats, waarbij de auto's van de twee elkaar raken, maar Serrallés moet achter de Indonesiër weer aansluiten. Ook King en Ocon zijn in een fors duel met elkaar verwikkeld, hierbij gaat het om de zesde plaats. Beretta crasht bij het uitkomen van de eerste bocht in de muur van de afgrenzing van de baan. In de twaalfde ronde zet Calderon Nissany onder druk in de strijd voor de twaalfde positie. Serrallés passeert in dezelfde ronde Gelael en neemt daarmee de negende plaats over.

2014 Lucas Auer
Lucas Auer op weg naar de tweede plek met daarachterTom Blomqvist.

Aan het eind van de 13e ronde komt Chang de pits in en valt uit, een ronde later komt Szymkowiak binnen met een losse voorvleugel, veroorzaakt doordat hij tegen de achterkant van Ed Jones' auto aan reed. Voor de rest bood de race opmerkelijk weinig actie. Verstappen domineerde en reed zo zonder problemen zijn tiende EK-overwinning van het seizoen naar huis. Auer eindigde als tweede voor Blomqvist, Giovinazzi, Rosenqvist, King, Ocon, Menezes, Serrallés en Gelael.

Uitslag:
1. Max Verstappen (Ned), Dallara F312-Volkswagen, 22 r. in 34:20,525 (gem. 175,810 km/u)
2. Lucas Auer (Oos), Dallara F312-Mercedes, op 3,783
3. Tom Blomqvist (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 10,143
4. Antonio Giovinazzi (Ita), Dallara F312-Volkswagen, op 11,659
5. Felix Rosenqvist (Zwe), Dallara F312-Mercedes, op 14,467
6. Jordan King (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 16,260
7. Esteban Ocon (Fra), Dallara F312-Mercedes, op 18,622
8. Gustavo Menezes (VSt), Dallara F312-Volkswagen, op 22,142
17. Dennis van de Laar (Ned), Dallara F312-Mercedes, op 50,599
22. Jules Szymkowiak (Ned), Dallara F312-Volkswagen, op 1 ronde

2014 Max Zege R1
En weer een zege voor VAR en Max Verstappen.


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet