Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
F. Renault 1.6 NEC

Formula Renault 1.6 NEC: Stuart Racing gaat voor winst tijdens Finaleraces Zandvoort

actie1

Het tweede seizoen van de competitieve Formule Renault 1.6 eindigt komend weekend tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Stuart Racing Team speelt dit jaar geen rol meer in de strijd om het kampioenschap en gaat voor het dagsucces. Het team kijkt vooruit naar het 2015 seizoen.

Tekst en fotografie: PR

De vaste rijders Paul Sieljes en Marcel Lenerz staan aan de start met hun Signatech FR1.6 bolides. Vorig raceweekend scoorde Sieljes op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de kwalificatie een knappe poleposition. Paul Sieljes: "Het is een indrukwekkend seizoen geweest en ik heb veel geleerd over de auto en hoe er met deze auto's geracet moet worden. Het was fantastisch om op Spa twee keer van voren te mogen starten, dat smaakt naar meer!"

Teammanager Liroy Stuart: "2014 is een enerverend seizoen en we gaan alweer de laatste race van het jaar rijden. De auto's staan er goed bij en de sfeer binnen het team is duidelijk: we willen winnen. Het wordt dit jaar geen kampioensfeest zoals vorig jaar, maar we willen met een hoogtepunt afsluiten. Na deze race gaan we met nieuwe rijders testen en beginnen de voorbereidingen voor 2015 alweer."

De Finaleraces op Zandvoort kennen naast de FR1.6 een mooi progamma met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de Clio's en een ware truckrace battle. Genoeg spektakel om voor naar Zandvoort af te reizen. Iedereen is welkom om bij het Stuart Racing Team de auto's te komen bekijken.

Tijdschema Formido Finale Races 2014, FR1.6
Vrijdag: 13.40 Vrije training 1 - 15.50 Vrije training 2
Zaterdag: 12.10 Kwalificatie & 15.50 Race 1
Zondag: 09.40 Race 2 & 14.10 race 3

actie2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet