Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski wint Nationwide Charlotte

Penske-coureur Brad Keselowski behaalde op Charlotte zijn vierde Nationwide-overwinning dit seizoen. Herhaaldelijke neutralisaties zorgden ervoor dat de crewchiefs hun strategieën meermaals moesten aanpassen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Charlotte NNS Race Burnout
31e Nationwide-overwinning voor Brad Keselowski in Charlotte.

Bad Brad verslaat Kyle Busch in Charlotte
In de slotfase van de "Drive for the Care 300'' op Charlotte sloeg Penske-coureur Brad Keselowski strategisch toe. In de 187e ronde ging Bad Brad definitief aan zijn teamgenoot Ryan Blaney voorbij en pakte de eindzege. Keselowski versloeg JGR –coureur Kyle Busch met een voorsprong van 0.377 secs. Het betekende zijn derde Nationwide-zege op Charlotte en de 31e in zijn carrière.

Voor de beslissende manoeuvre twijfelde Keselowski even. "Onder de gele vlag had ik vertrouwen, maar Blaney ging er na die eerste vijf ronden nogal snel vandoor en nam afstand. Maar toen werd zijn auto minder. Waarschijnlijk omdat hij voor slechts twee banden gekozen had. Toen kwam er wederom een neutralisatie en ik kreeg mijn zelfvertrouwen terug. De kaarten vielen onze kant uit."
Keselowski had in de 182e ronde voor vier nieuwe banden geopteerd en dit bracht uiteindelijk toch de definitieve beslissing. Met nog 40 ronden te gaan had Kyle Busch een voorsprong van meer dan één seconde op Brad Keselowski, maar zijn kansen werden aanzienlijk minder toen er voor een ophangingsonderdeel op de baan geneutraliseerd moest worden.

Kyle Busch: "Penske was gewoon sneller. Met nog 60 ronden te gaan waren wij met onze banden zelfs in het voordeel. En op deze manier hadden wij de wedstrijd kunnen winnen. Maar deze bizarre "debris" neutralisaties ruïneren je wedstrijd gewoon."
In het wedstrijdgedeelte leek Chase Elliott goede kansen te hebben. Elliott ging in de 18e ronde ''out of sequence" naar binnen en kwam als negentiende terug de baan op. Na een aantal routinestops kwam hij in de 61e ronde op kop. Maar door een aantal bijgestelde strategieën kwam Elliott uiteindelijk als achtste over de streep. Wel wist hij zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap te vergroten. Elliott heeft nu 42 punten voorsprong op zijn JR Teamgenoot Ryan Smith.

Charlotte NNS Race Pits
Perfect pitwork bij Chase Elliott

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 200 ronden
2. Kyle Busch Toyota 200 ronden
3. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
4. Ryan Blaney Ford 200 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
6. Chris Buescher Ford 200 ronden
7. Trevor Bayne Ford 200 ronden
8. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
10. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet