Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Mondial de l'Automobile in Parijs


IMG 0466

Peugeot heeft ook een rijke rallyhistorie en gaat het komend jaar met dit indrukwekkende gevaarte weer in Dakar proberen.

IMG 0465

Verder bij Peugeot op de stand de R5-rallyversie van de 208, waarmee ondermeer Kevin Abbring in het EK rijdt (als de auto tenminste heel blijft), en de fabrieks-ondersteunde 208 uit het WK Rallycross, waarmee Timmy Hansen en Timur Timerzyanov succesvol zijn.

IMG 0436

Bij Abarth zagen we deze Formule 4 in Italiaanse uitvoering op de stand.

IMG 0403

Het Franse bedrijf Andros, fabrikant van jam en vruchtensappen, is al meerdere decennia titelsponsor van de gelijknamige Trophée, de in Frankrijk nog steeds mateloos populaire ijsraceserie. Natuurlijk was er daarvoor ook een speciale promotiestand. Wanneer krijgen we in Nederland ondernemingen als Hero of De Betuwe eens zo ver?

IMG 0423

Twee uitersten uit de autosport op de stand van de FIA: een moderne Formule E en de snelheidsauto 'La Jamais Contente' uit de vroegste jaren van de automobielhistorie.

IMG 0427

Venturi Formule E.

IMG 0470

WEC-auto's van Porsche...

IMG 0474

...Toyota...

IMG 0494

...en Audi.

IMG 0488

...en helden uit de autosport, zoals rallyrijder Bob Neyret, die in de jaren zestig in lange-afstandsrally's heel wat successen behaalde en daarna faam maakte door het inzetten van een eigen damesteam met Alpine A110's.


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet