Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Mondial de l'Automobile in Parijs

IMG 0499
Vanaf zaterdag tot en met 19 oktober is de Mondial de l'Automobile in Parijs geopend voor publiek

Aanstaande zaterdag, 4 oktober, opent de Mondial de l'Automobile, de tweejaarlijkse autotentoonstelling, zijn deuren voor publiek. De stemming is er eindelijk weer eens licht optimistisch, nadat in Frankrijk de autoverkopen in de maand september met 6,9 procent zijn gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar. In veel andere Europese landen - waar in tegenstelling tot Nederland niet alleen maar de bijtelling bepalend is - lijkt er ook sprake van een licht herstel. Autosport mag ook weer, gelukkig, en zo viel er ook voor ons de hallen van het Parc des Exposition aan de Porte de Versailles het nodige vast te leggen. 

Tekst: René de Boer (vanuit Parijs; Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 0385

Infiniti toonde een Red Bull-F1-bolide.

IMG 0386

Ook Formule 1 bij Mercedes, die het vanwege de energie-terugwinningssystemen zelfs onder de milieuvriendelijke noemer 'BlueEfficiency' schaart.

IMG 0462

Het ophangen van Formule 1-auto's lijkt een nieuwe trend in standbouw, want ook Renault koos voor deze ruimtebesparende optie.

IMG 0398

Honda keert zoals bekend volgend jaar terug in de F1 en toont derhalve deze historische Honda F1-racer.

IMG 0393

Geïnspireerd door de deelname aan het FIA WTCC kwam Honda ook met een studiemodel van een Civic Type R in straatuitvoering.

IMG 0394

Natuurlijk mocht ook de WTCC-uitvoering zelf niet ontbreken.

IMG 0439


Concurrent Citroën toonde ook de WTCC-auto, de C-Elysée...

IMG 0429

...die er nu bovendien ook in 1:43 is.

IMG 0422

Als enige fabrikant is Citroën in twee wereldkampioenschappen actief, dus stond ook de DS3 WRC op de stand. Al geldt DS tegenwoordig als zelfstandig merk.

IMG 0401

Hyundai toont de i20 uit het WK rally, plus geheel links de beker die Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul tijdens de WK-rally van Duitsland in augustus wonnen.

IMG 0475

In het land van wereldkampioen Sébastien Ogier, waar bovendien deze week de volgende WK-rally plaatsvindt, pronkte Volkswagen met de WK-winnende Polo WRC.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet