Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Nationwide Dover voor de tweede maal dit seizoen

Op de Dover International Speedway heeft Kyle Busch voor het team van JGR-Racing zijn vijfde Nationwide-overwinning behaald. Met een derde plek behoudt Chase Elliott de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

dover nns burnout

68e Nationwide-overwinning voor Kyle Busch in Dover!

Kyle Busch wint Nationwide Dover
Op de Dover International Speedway behaalde Kyle Busch zijn vijfde Nationwide-seizoensoverwinning. In de Nationwide-series werkt Busch een parttime programma af. Halverwege de wedstrijd greep Kyle eigenlijk definitief de leiding. Penske-coureur Joey Logano reed de eerste 101 ronden aan de leiding.

Kyle Busch: "Tegen Chris Buescher en Brian Scott moest ik erg hard knokken. Het kostte nogal wat tijd en dan is het frustrerend dat je niet direct naar voren komt. Ook in het voorjaar wist Busch de Nationwide-wedstrijd in Dover op zijn naam te schrijven. Eerder deed hij dit in 2010, daarna deed Carl Edwards het in 2011 en Joey Logano won de afgelopen twee jaar beide wedstrijden in Dover.

Logano: "Als je hier komt dan verwacht je hier vele malen te winnen. In het begin beschikte ik over een snelle auto. Maar in het tweede wedstrijdgedeelte verloor ik de aansluiting." Met een derde plek wist Chase Elliot zijn puntentotaal op 26 punten te brengen.

In het begin van de wedstrijd viel Elliott naar een 24e plek terug nadat hij voor de auto's van Kevin Swindell en Tanner Barryhill moest uitwijken. Een fraaie inhaalwedstrijd leverde alsnog een derde plek op. Voor Kyle Busch betekende het zijn 68e NASCAR Sprint Cup-overwinning.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Joey Logano Ford 200 ronden
3. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
4. Chris Buescher Ford 200 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
6. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
7. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
8. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
9. Trevor Bayne Ford 200 ronden
10.Ty Dillon Chevrolet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet