Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR:Tony Stewart gaat vrijuit. Verrassende wending Ward was onder invloed van marijuana

Een Grandjury in New York heeft NASCAR-coureur Tony Stewart naar aanleiding van het dramatische Sprintcar-ongeval, waarbij Kevin Ward het leven verloor, van alle blaam gezuiverd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

atlanta nscs stewart 082914
In Atlanta gaf Tony Stewart een korte persconferentie. De teameigenaar/coureur racet inmiddels alweer een tiijdje maar is in feite een gebroken man.


Grandjury zuivert Tony Stewart van alle blaam. Verrassende wending. Kevin Ward onder invloed.
Een grandjury in New York heeft NASCAR-coureur Tony Stewart naar aanleiding van het dramatische Sprintcar-ongeval op 11 augustus van alle blaam gezuiverd. Openbare aanklager Michael Tantillo vond dat er geen enkele reden was om Stewart te vervolgen.

Op een persconferentie in New York verklaarde Openbaar Aanklager Michael Tantillo dat het marijuanagehalte in Ward's zodanig was dat hij geen heldere beslissingen kon nemen.

Zoals bekend stapte Ward onder neutralisatie woedend uit zijn Sprintcar op Canandagiua Motorsports Park en wilde bij de aanstormende Stewart verhaal halen. Een grandjury liet de aanklacht van onvrijwillige doodslag vallen. Daarmee ging Stewart vrijuit.

Na uitvoerige bestudering van de videobanden kon men geen opzet in het rijden van Tony Stewart ontdekken. Vader Ward was enorm teleurgesteld met de uitkomst van het onderzoek. Mogelijk dat de familie tegen Stewart alsnog een civielrechtelijke procedure overweegt.

In Amerika staat Stewart met zijn Tony Stewart Foundation als filantroop bekend. Stewart heeft miljoenen aan goede doelen gespendeerd. Vooral chronisch zieke kinderen, mishandelde dieren en collega's hebben sinds 2003 van Stewart's gulheid geprofiteerd.

"Er is veel aandacht naar mij uitgegaan. Maar Kevin Ward en zijn familie zullen altijd in mijn gebeden en gedachten zijn. Dit blijft mij de rest van mijn leven achtervolgen!" aldus Stewart.

Inmiddels heeft Stewart de draad van zijn beroep weer opgepakt en is alweer enkele wedstrijden in de NASCAR Sprint Cup-actief en komt dit weekend in Dover aan de start.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet