Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick wint Nationwide Chicagoland

Met een strategische" move" in de 154e ronde wist Kevin Harvick de Jimmy John's Freaky Fast 300 op Chicagoland te winnen. Kyle Busch vrijwel de gehele wedstrijd gedomineerd had eindigde als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Harvick Dougnut Chicagoland

Vierde Nationwide-overwinning voor Kevin Harvick dit seizoen.

Kevin Harvick wint Nationwide Chicagoland
Met een voorsprong van ruim 2.108 seconden wist Kevin Harvick Kyle Larson te verslaan. Voor Harvick betekende het zijn vierde NASCAR Nationwide-overwinning dit seizoen en de 44e in een NASCAR evenement. Larson wist een snel oprukkende Busch in de slotfase toch nog achter zich te houden. Ryan Blaney eindigde als vierde gevolgd door Trevor Bayne en Chase Elliott die de tussenstand van het kampioenschap leidt.
Het beslissende moment viel in de 154e ronde toen Harvick strategisch voor twee nieuwe banden koos en Kyle Busch voor vier. Busch bleef echter een beetje in het verkeer hangen.

Kevin Harvick: "Eigenlijk deden we nog niet eens zo gek veel rondjes op die banden. Maar het besliste wel de wedstrijd. De auto was erg snel. Maar omdat Busch zich in het verkeer vastreed en wij nog niet eens zo gek veel ronden op die banden reden konden we winnen."

Na Richmond afgelopen week leek Busch ook de wedstrijd op Chicagoland op zijn naam te gaan schrijven. Maar een opgeblazen motor van Jeremy Clements in de 151e ronde verpestte de wedstrijd voor Busch. Onder neutralisatie liet Busch vier nieuwe banden monteren en viel naar de 16e plek terug. In de 165e ronde blies teamgenoot Denny Hamlin eveneens zijn motor op. Busch had toen al acht plekken goed gemaakt. Onder deze neutralisatie maakte Harvick korte metten met de vier auto's die nog op de baan waren gebleven en pakte definitief de leiding. Terwijl Busch nog naar de derde plek wist op te klimmen bouwde Harvick aan de kop zijn voorsprong verder uit.

Kyle Busch: "Ik reed het hart uit mijn ziel, en het doet pijn om niet in Victory Lane te staan. Die auto was zo snel maar ik kwam gewoon niet door het verkeer heen!''

2014 Chicagoland Harvick VL
In totaal heeft Harvick nu 44 NASCAR overwinningen.

Uitslag
1. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
3. Kyle Busch Toyota 200 ronden
4. Ryan Blaney Ford 200 ronden
5. Trevor Bayne Ford 200 ronden
6. Elliot Sadler Toyota 200 ronden
7. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
8. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
9. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
10. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet