Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: López buit thuisvoordeel vol uit, Coronel net buiten de punten

140803 WTCC R1 Lopez

Lokale held José María López profiteerde optimaal van zijn thuisvoordeel en zijn pole position: op het circuit Termas de Rio Hondo in Argentinië leidde de Citroën-coureur van start tot finish en behaalde zo zijn zevende overwinning van het seizoen. De Hongaarse Honda-coureur Norbert Michelisz doorbrak de Citroën-hegemonie door na een sterk gereden race als tweede te eindigen, voor de Citroën-rijders Muller en Loeb. Tom Coronel handhaafde zich met de nodige moeite tot in de laatste ronde in de top tien, maar moest zich toen toch door Lada-rijder James Thompson geslagen geven. Als elfde greep Coronel net buiten de punten.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCC

Lopez pakt bij de start de leiding, Michelisz schuift door naar de tweede plaats voor Monteiro, die Muller en Loeb weet te passeren. Korte tijd later pakken Muller en Loeb weer posities terug van Monteiro, maar Michelisz blijft tussen de Citroën-rijders in. In de tweede ronde raakt Valente kort van de baan, Kozlovskiy gaat een aantal keren dwars. Coronel strijdt met Borkovic om de tiende plaats, maar slaagt erin, de Slowaak achter zich te houden. Na drie ronden heeft López al een voorsprong van 1,7 seconden op Michelisz.

140803 WTCC R1 Michelisz

Monteiro komt meer en meer onder druk van Chilton in de strijd om de vijfde positie, maar voor de rest gebeurt er relatief weinig. In de vijfde ronde strijden Thompson, Borkovic en Coronel, maar Coronel blijft op de tiende plaats. Valente valt uit, Borkovic valt terug. Michelisz heeft na acht ronden een achterstand van 2,7 seconden op López, die voor het tweede jaar in successie op weg lijkt naar een overwinning op zijn thuiscircuit.

Coronel krijgt ondertussen James Thompson formaatvullend in zijn achteruitkijkspiegel, de Brit zet onze landgenoot fors onder druk. Dusan Borkovic valt ondertussen verder terug vanwege een lekke band. Huff en Tarquini strijden om de zevende plaats, daarvoor zijn Monteiro en Chilton verwikkeld in de strijd om de vijfde positie. Tot serieuze inhaalmanoeuvres komt het echter niet. Voor gastrijder Echevarria, die zich voor het weekeinde inkocht bij het Engstler-BMW-team, is de race voortijdig ten einde: hij parkeert zijn auto in de pits.

Thompson zet Coronel meer en meer onder druk en is in de laatste ronde succesvol. Zo wint López voor Michelisz, Muller, Loeb, Monteiro, Chilton, Huff, Tarquini, Bennani en Thompson, terwijl Coronel als elfde dus net buiten de punten valt.

140803 WTCC R1 Coronel

Uitslag:
1. José María López (Arg), Citroën C-Elysée WTCC, 13 r. in 23:10,174 (gem. 161,34 km/u)
2. Norbert Michelisz (Hon), Honda Civic WTCC, op 2,526
3. Yvan Muller (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, op 3,271
4. Sébastien Loeb (Fra), Citroën C-Elysée WTCC, op 7,613
5. Tiago Monteiro (Por), Honda Civic WTCC, op 8,871
6. Tom Chilton (GBr), Chevrolet RML Cruze TC1, op 9,508
7. Rob Huff (GBr), Lada Granta 1.6T, op 13,893
8. Gabriele Tarquini (Ita), Honda Civic WTCC, op 14,494
11. Tom Coronel (Ned), Chevrolet RML Cruze ZC1, op 25,272
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet