Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Fernando Alonso gaat kwalificatie in met twee seconde extra

Een gebalde vuist en een 'braketest' maken Alonso al voor de kwalificaties voor de Grand Prix van Hongarije nagenoeg kansloos voor de zege. Hij moet bij elke tijd die hij rijdt in de verschillende onderdelen van de kwalificaties twee seconde optellen, zodat het zelfs de vraag is of hij uberhaupt wel bij de laatste acht kan komen.

In de tweede vrije training zou Doornbos Alonso opzettelijk gehinderd hebben in een snelle ronde. Daarop toonde Alonso hem eerst bij het passeren op het rechte eind een gebalde vuist, om vervolgens met een slingerende beweging voor hem te gaan rijden. Bij het ingaan van de bocht stapte de Spanjaard hard op de rem, waarna Doornbos hem ternauwernood kon ontwijken.

De wedstrijdleiding besloot, na beide coureurs te hebben gehoord, om Alonso de tijdstraf te geven. Een dergelijke straf is niet eerder gegeven voor een incident tijdens de vrije trainingen en Alonso vond de straf uiteraard buiten proporties: “Dit soort incidenten vinden praktisch elk raceweekend plaats. De langzamere coureurs kijken nu eenmaal slecht in hun spiegels. Ik heb hem slechts duidelijk willen maken dat dit niet hoort en dat hij het niet weer moet doen.”

Voor de race betekent het echter dat de regerend wereldkampioen waarschijnlijk weer een teleurstellend weekend tegemoet gaat. Op de Hungaroring is inhalen immers erg moeilijk en een plaats in de toptien lijkt niet haalbaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet