Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Keselowski wint in Kentucky maar champagnefles explodeert

Brad Keselowski schreef in Kentucky de NASCAR Sprint Cup-wedstrijd op zijn naam. Na afloop liep Keselowski door een exploderende champagnefles een behoorlijke blessure op.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 SPC Kentucky
Brad Keselowski wint in Kentucky.


Keselowski wint in Kentucky maar champagnefles explodeert
Van de 267 ronden tellende wedstrijd reed de Penske Ford van Keselowski er in Kentucky maar liefst 199 op kop. De dominantie van de Penske Ford's werd onderstreept door het feit dat teamgenoot Joey Logano ook nog eens een groot aantal ronden op kop reed. Kyle Busch nam 48 ronden voor het einde de leiding. Maar 20 ronden voor het einde ging Keselowski defintief aan de JGR Toyota voorbij. Busch: "Wij faalden en wij werden tweede maar wij hebben ons best gedaan." Van de drie ingeschreven JGR Toyota's eindigden er twee in de Top 5. Matt Kenseth eindigde als vierde.

Denny Hamlin en Kyle Larson werden het slachtoffer van klapbanden en verdwenen al vroeg uit de wedstrijd. Later veroorzaakte Bowman een crash waarbij de auto's van McMurray, Almirola en Kahne betrokken waren. Van het Hendrick Motorsports Team eindigden alle vier auto's in de Top 10. Met een vijfde plek behaalde Dale Jr. het beste resultaat voor Hendrick Motorsports.

Brad Keselowski: "Ik denk dat wij ons nu in een sterke positie bevinden. Wij beschikken over veel momentum en het was voor ons een prachtige avond. Een aantal auto's beschikken nu over iets meer ontwikkeling, maar niet veel. Op dit punt van het jaar weet je waar iedereen zich ongeveer bevindt. Veelbelovend voor de tweede seizoenshelft."

Keselowski's zegeceremonie werd enigszins ontsierd door het feit dat er een champagnefles in zijn handen ontplofte. De winnende coureur moest in zijn hand vier hechtingen laten aanbrengen. "Wij moeten het voortaan maar bij bier houden. Het is natuurlijk wel beter als je wint en dan pas gewond raakt." Miller Lite Bier is overigens de hoofdsponsor van Keselowski.


Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 267 ronden
2. Kyle Busch Toyota 267 ronden
3. Ryan Newman Chevrolet 267 ronden
4. Matt Kenseth Toyota 267 ronden
5. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 267 ronden
6. Jeff Gordon Chevrolet 267 ronden
7. Kevin Harvick Chevrolet 267 ronden
8. Kasey Kahne Chevrolet 267 ronden
9. Joey Logano Ford 267 ronden
10. Jimmie Johnson Chevrolet 267 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet