Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Verstappen wint opnieuw, twee podiumplaatsen Van Amersfoort Racing

Vuist ipv de Vettel vinger
Met de vuist omhoog over de streep: Max Verstappen wint voor de tweede keer vandaag

Max Verstappen heeft zijn tweede overwinning van de dag te pakken. In de tweede race op het circuit van Spa-Francorchamps, waarin hij als tweede startte, reed hij vlot naar de eerste plaats en wist die vervolgens gedurende de hele race vast te houden. Zo reed hij, naar eigen zeggen gemakkelijker dan vanmorgen, zijn tweede zege naar huis. De Fransman Esteban Ocon, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, eindigde als tweede, terwijl de Amerikaan Gustavo Menezes, die vanaf de pole startte en als derde finishte, het succes voor Van Amersfoort Racing met twee podiumplaatsen completeerde.


Tekst: René de Boer (vanuit Francorchamps, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Erik van der Schaaff en Co van der Gragt


start
Start van de race met Ocon, Verstappen en Menezes

Santino Ferrucci ontbreekt na zijn aanrijding met Giovinazzi in de eerste race. Menezes pakt vanaf pole de leiding. Ocon gaat wijd aan de buitenkant van La Source, Verstappen is tweede. Verstappen rijdt op het achterste gedeelte van het circuit mooi naar voren, passeert Menezes en neemt de leiding over. Ocon is tweede, Menezes is derde voor Serralles, Bryant-Neisner, Auer, Toril en Calderon. In de tweede ronde plaatst Ocon een aanval op Verstappen voor de leiding, maar Verstappen verdedigt zijn positie met verve.

Szymkowiak is met Beretta in botsing gekomen en parkeert zijn auto in de pits. Guimaraes gaat in de rondte en valt terug tot aan de staart van het veld. Verstappen kan in de tweede ronde zijn voorsprong iets verder vergroten, Serralles passeert Menezes en is daarmee derde.

Gevecht om de kop
Strijd om de leiding tussen Verstappen en Ocon

Rosenqvist haalt in de vierde ronde zijn Zweedse landgenoot John Bryant-Meisner in en neemt daarmee de zesde plaats over. Er is een mooie strijd om de vierde plaats tussen Serralles, Menezes en Auer. Calderón rijdt de race van haar leven en strijdt met Bryant-Meisner om de zevende plaats. Menezes passeert Serrallés en is daarmee weer derde.

MGP 1892
Voor Guimaraes was de race over

Halverwege de race leidt Verstappen met een voorsprong van 0,606 seconden voor Ocon, daarachter Menezes, Serallés, Auer, Rosenqvist en Calderón, die de zevende plaats van Bryant-Meisner overgenomen heeft. Daarachter completeren Dennis en Toril de top tien. In de negende ronde is er een zware aanrijding tussen Serrallés en Auer in de strijd om de vierde plaats bij Les Combes. De twee auto's raken elkaar, Serrallés' auto stijgt op en knalt hard de bandenstapels in, terwijl ook voor Auer de race over is. De safety-car komt in actie.

In de 13e ronde wordt de race weer vrijgegeven. Verstappen verdedigt keurig zijn eerste plaats voor Ocon en Menezes. Bryant-Meisner schiet van de baan na contact met Toril, die op zijn beurt terugvalt tot de tiende plaats en even later zijn auto in de pits parkeert. Opnieuw wordt de race op tijd gereden vanwege de safety-car-interventie. Dat betekent dat de 14e ronde de laatste is. Ocon probeert het nog een keer vanuit de slipstream voor Les Combes, maar zonder succes. Zo wint Verstappen voor de tweede maal vandaag, voor Ocon, Menezes, Rosenqvist, Calderon, Dennis, Latifi, Blomqvist, Giovinazzi en King.

MGP 1884
Menezes behaalde als derde zijn beste resultaat

Uitslag:
1. Max Verstappen (Ned), Dallara F312-Volkswagen, 15 r.
2. Esteban Ocon (Fra), Dallara F312-Mercedes, op 0,805
3. Gustavo Menezes (VSt), Dallara F312-Volkswagen, op 1,842
4. Felix Rosenqvist (Zwe), Dallara F312-Mercedes, op 3,021
5. Tatiana Calderón (Col), Dallara F312-Mercedes, op 7,992
6. Jake Dennis (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 9,257
7. Nicholas Latifi (Can), Dallara F312-Mercedes, op 11,609
8. Tom Blomqvist (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 12,133
14. Dennis van de Laar (Ned), Dallara F312-Mercedes, op 17,332

MGP 2223
Max Verstappen heeft wat te vieren!
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet