Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Sam Hornish Jr. wint Nationwide Iowa

Oud Indy 500 winnaar Sam Hornish Jr. won afgelopen weekend op Iowa de NASCAR Nationwide-wedstrijd. Voor Hornish Jr. was dit de derde Nationwide-overwinning in zijn carrière. Hornish Jr. werkt dit seizoen bij het team van Joe Gibbs Racing een parttime seizoen af.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Hornish Iowa 2
Ryan Blaney en Sam Hornish jr. vochten in iowa een mooi gevecht uit.


Sam Hornish Jr. wint Nationwide Iowa
Oud Indy 500 winnaar Sam Hornish Jr. won afgelopen weekend op Iowa de NASCAR Nationwide-wedstrijd. In de voorgaande races was Hornish Jr. als tweede, derde en vierde geëindigd. Van de 250 ronden tellende wedstrijd reed Hornish Jr. er maar liefst 167 op kop. In de 229e ronde slaagde Hornish Jr. erin om wat afstand te kunnen nemen van Ryan Blaney en legde daarmee de basis voor zijn derde Nationwide-overwinning. Vooral in de long runs schitterde Blaney. Hij reed meer dan 50 ronden aan de leiding.

Ryan Blaney: ''Als we 15 ronden meer gehad hadden, dan was ik er misschien in geslaagd om hem te passeren. Maar het was al moeilijk genoeg. Regan Smith, die dit seizoen telkens in de Top 10 gefinisht is, pakte de derde plek. In de puntenstand van het kampioenschap staat Elliott Sadler nog steeds aan de leiding.

Winnaar Sam Hornish Jr: "Ik heb werkelijk in mijn hoofd gehamerd wat ik van deze auto wilde en telkens kwam ik er dichterbij. En dan telt je ervaring. ''

Eerder dit jaar beviel de vrouw van Hornish Jr. van een derde kindje. Met de onzekerheid na afloop van het seizoen kon Hornish Jr. met deze overwinning zijn vrouw een mooi cadeau geven. "Op dit moment ben ik parttime-coureur en fulltime vader. Ik race liever parttime in deze auto, dan in veel andere, begrijp je?''

2014 Hornish Jr. Iowa 1
Parttime-coureur en full time vader Sam Hornish Jr. won in Iowa zijn derde Nationwide-wedstrijd.

Uitslag
1. Sam Hornish Jr. Toyota 250 ronden
2. Ryan Blaney Ford 250 ronden
3. Regan Smith Chevrolet 250 ronden
4. Chase Elliott Chevrolet 250 ronden
5. Elliott Sadler Toyota 250 ronden
6. Brian Scott Chevrolet 250 ronden
7. Michael McDowell Toyota 250 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 250 ronden
9. Trevor Bayne Ford 250 ronden
10. Landon Cassill Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet