Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
HARC

Retro: Groeten vanaf de Historic Zandvoort Trophy



hzt14-32

hzt14-34

De zaterdag werd opgeschrikt door een enorm startongeluk in de MG-Triumph Competitions. Bij de rollende start ging het goed mis op het rechte stuk, waarbij de pitmuur als biljartband dienst deed. Negen auto's waren bij de klapper betrokken. Enkele ervan waren na afloop een stuk korter.

3

Gelukkig geen persoonlijke slachtoffers maar wel vier afgeschreven auto's. Deze Triumph werd door vier man met veel hamergeweld, ducttape en inzet weer toonbaar gemaakt en stond zondag 'gewoon' aan de start.

hzt14-39

Historisch prominenten Ad Verkuijlen en Esper van Heesewijk genieten van het zonnetje.

hzt14-47

Tot teleurstelling van organisator Nelson Valkenburg regende het in de aanloop naar het weekend afzeggingen voor de Marcel Albers Memorial Trophy. Valkenburg droomde voor het eerste evenement voor Formule Ford-auto's met Kent-motoren van een veld van Walter Hayes Trophy-achtige afmetingen en ging uiteindelijk voor het alleszins realistische aantal 25 auto's. Helaas verschenen er maar negen auto's aan de start. Toch maakten die er een leuke show van. "Met Formule Fordjes is het altijd leuk", zei Melroy Heemskerk, zelf groot geworden in de klasse. "Kijk maar hoe ze zijn gebouwd: je kunt niet wegkomen in zo'n auto. Zelfs met vier auto's is het spannend." Volgend jaar beter!

hzt14-23

Het kleine veld deed evenmin af aan de mooie mini-tentoonstelling in de tent van GEVA Racing over Marcel Albers. Marcels vader Jacques (hierboven in gedachten verzonken bij de Van Diemen RF89 van Van Amersfoort Racing waarmee Marcel zijn autosportdebuut maakte) was eregast van het weekend.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet