Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Auer wint eerste race Hockenheim, pech voor Nederlanders

In aanwezigheid van zijn oom Gerhard Berger behaalde de Oostenrijker Lucas Auer zijn eerste overwinning van het seizoen in het FIA EK Formule 3. Op de Hockenheimring Baden-Württemberg leidde hij vanaf pole van start tot finish en zegevierde met een voorsprong van 7,1 seconden op Edward Jones, die onder licentie van de Verenigde Arabische Emiraten rijdt. Esteban Ocon leek op weg naar de derde plaats, maar strandde in de laatste ronde zonder brandstof, waardoor Jordan King de derde positie erfde. Max Verstappen en Jules Szymkowiak vielen beide na aanrijdingen uit, Dennis van de Laar viel eveneens stil zonder brandstof en werd als 19e geklasseerd.

2014 Verstappen 7

Wat doe je nu lijkt de Canadees Nicolas Latifi tegen Max Verstappen te zeggen.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's Willem J. StaatAuer start goed vanaf pole, Giovinazzi valt terug naar de derde plaats achter Jones. Ook Verstappen verliest wat terrein. In het middenveld gaat het bij het aanremmen van de hairpin mis tussen Verstappen en Latifi: de twee komen met elkaar in botsing en daarmee is de race voor hen ten einde. In de volgende bocht is er een botsing tussen Beretta en Toril, die beide met schade de pits binnenkomen. Ook de auto van Menezes is beschadigd. Aan het begin van de tweede ronde komt de safety-car in actie, die een ronde lang het veld aanvoert. Auer leidt voor Jones, Ocon, King, Rosenqvist, Blomqvist, Serralles, Gulbert de sterk opgeklommen Van de Laar en Dennis. Jules Szymkowiak rijdt op de 13e plaats.

2014 Verstappen 10
Max Verstappen probeert nog zijn weg te vervolgen. Maar met een gebroken rechtervoorwiel wordt dat moeilijk.

In de derde ronde verliest Van de Laar een positie aan Jake Dennis. Blomqvist zet Rosenqvist onder druk in de strijd om de vijfde plaats. In de zevende ronde komen Szymkowiak en Agostini met elkaar in botsing. Szymkowiak rijdt vervolgens hard over een kerbstone en beschadigt daarbij zijn auto. Beiden rijden de pits in, voor Szymkowiak volgt een melding aan de sportcommissarissen. Blomqvist haalt Rosenqvist in en is daarmee vijfde. Voor de rest gebeurt er relatief weinig: Auer vergroot zijn voorsprong tot meer dan vijf seconden en Jones weet weliswaar Ocon op een halve seconde achter zich, maar zorgt er wel voor dat de Fransman niet dichterbij komt. Roy Nissany parkeert zijn auto met een rokende motor in de pits, ook voor hem is de race over. In de laatste ronde valt Ocon terug van de derde naar de negende plaats, terwijl Van de Laar stilvalt en eveneens een positie in de punten verspeelt. Auer wint voor Jones, King, Blomqvist, Rosenqvist, Gilbert, Dennis, Serralles, Ocon en Goddard.

2014 Lucas Auer R1 Hock
Lucas Auer op weg naar de overwinning op Hockenheim.

Uitslag:
1. Lucas Auer (Oos), Dallara F312-Mercedes, 22 r. in 35:03,745 (gem. 172,198 km/u)
2. Edward Jones (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 7,120
3. Jordan King (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 11,625
4. Tom Blomqvist (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 17,173
5. Felix Rosenqvist (Zwe), Dallara F312-Mercedes, op 19,993
6. Mitch Gilbert (Aus), Dallara F312-Mercedes, op 21,056
7. Jake Dennis (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 22,142
8. Felix Serralles (Pue), Dallara F312-Mercedes, op 23,266
19. Dennis van de Laar (Ned), Dallara F312-Mercedes, op 1 ronde
uitgevallen: Max Verstappen (Ned), Dallara F312-Volkswagen (aanrijding), Jules Szymkowiak (Ned), Dallara F312-Volkswagen (aanrijding)

2014 Lucas Auer R1-2
Vreugde bij Lucas Auer.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet