Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Schitterende Sprint Cup overwinning van Joey Logano op Richmond

Penske-coureur Joey Logano heeft afgelopen weekend op Richmond een schitterende overwinning behaald. Met zijn zege is de Penske-rijder tevens verzekerd van een plek in "The Chase'' naar de Cup. Jeff Gordon eindigde als tweede gevolgd door Kyle Busch. In de strijd om de kop en de achterste regionen liepen de gemoederen overigens hoog op.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

nascar rir 042614 logano penske
Joey Logano en teambaas Roger Penske. Penske Racing blijft in successen grossieren.

Schitterende overwinning van Joey Logano op Richmond
Vanuit vijfde positie schoof Joey Logano bij de allerlaatste herstart naar voren en pakte op Richmond zijn vijfde NASCAR Sprint Cup-overwinning. Jeff Gordon eindigde als tweede maar behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Kyle Busch reed bij zijn laatste run op verse banden naar een overtuigende derde plek. De gemoederen liepen op Richmond andermaal hoog op. Matt Kenseth en Brad Keselowski hadden in de uitloopronde nog een kleine confrontatie door tegen elkaar aan te rijden(trading paint zoals dat zo mooi heet)maar de Australiër Marcos Ambrose en Casey Mears maakten het na afloop nog bonter. Ambrose verkocht Mears een flinke kaakslag.

Winnaar Logano: ''De één na laatste herstart in de 382e ronde was erg slecht. De laatste was beter maar Dale Jr. had ook een slechte start en toen had ik nog maar drie auto's voor me. Ik dacht dat ik misschien wel een kansje had. Toen Kenseth Keselowski in de laatste tien ronden begon af te blokken had ik genoeg ruimte om in "clean air" onder langs te gaan en afstand te nemen. In het verleden is deze baan nooit goed voor mij geweest maar ik ben erg blij dat ik in Victory Lane geëindigd ben. Het is natuurlijk ontzettend "cool" om dit seizoen al twee races gewonnen te hebben. Ik kan amper tot volgende week wachten."

2014 Sprint Cup Richmond
Polesitter Kyle Larson gaat direct in de eerste ronde al in de fout.

Brad Keselowski had weinig lovende woorden over voor Matt Kenseth. Keselowski: "De No 20 reed me gewoon van de baan en daarom gaf ik hem een duwtje. En dit was precies wat Joey nodig had om deze wedstrijd te winnen. Voor Team Penske ben ik erg blij dat we gewonnen hebben. Alleen jammer dat wij het niet waren."

Matt Kenseth zag de situatie iets anders. "Hij was gewoon gek want ik raakte hem lichtjes maar we gingen gewoon voor de overwinning. Ik dwong hem in de richting van de derde "groove" maar ik heb hem vaak zo zien racen. Ik geloof dat hij dit bij Jimmie Johnson een aantal jaren geleden ook wel eens geflikt heeft. Ik heb hem genoeg ruimte gegeven. Maar ik denk dat hij kwaad was. Maar we gaan toch allemaal voor de overwinning niet? Dit wordt toch van ons verwacht?'' aldus Kenseth.

Met een zesde plek behaalde A.J. Allmendinger zijn beste seizoensresultaat tot nu toe. Robin Pemberton van NASCAR verklaarde dat de NASCAR-organisatie het incident tussen Ambrose en Mears nader zal bestuderen maar verwachtte geen ernstige consequenties.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 400 ronden
2. Jeff Gordon Chevrolet 400 ronden
3. Kyle Busch Toyota 400 ronden
4. Brad Keselowski Ford 400 ronden
5. Matt Kenseth Toyota 400 ronden
6. A.J. Allmendinger Chevrolet 400 ronden
7. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 400 ronden
8. Ryan Newman Chevrolet 400 ronden
9. Carl Edwards Ford 400 ronden
10. Martin Truex Jr. Toyota 400 ronden

nascar rir 042614 logano burnout
De traditionele burnout van Joey Logano.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet