Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski pakt de jackpot in Las Vegas. Earnhardt Jr. gokt verkeerd

Met een zege in de Nationwide-wedstrijd afgelopen zaterdag en een schitterende overwinning in de NASCAR Sprint Cup-series pakte Penske-coureur Brad Keselowski de volledige jackpot in Las Vegas. Dale Earnhardt Jr. maakte tot in de laatste ronde aanspraak op de overwinning maar gokte verkeerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Las Vegas winnaar Brad Keselowski
Brad Keselowski pakt de jackpot in Las Vegas!

Brad Keselowski pakt de jackpot in Las Vegas. Earnhardt Jr. gokt verkeerd

Met twee zeges in de Nationwide-series en de NASCAR Sprint Cup pakte Penske-coureur Brad Keselowski de volledige jackpot gedurende het Las Vegas weekend. Het team van Hendrick Motorsports met crewchief Steve Latarte pokerde voor Dale Earnhardt Jr. met het brandstofverbruik maar in de allerlaatste ronde pakte hun gok toch nog verkeerd uit. "Als je zonder komt te staan, blijf op de baan en rol richting finish" commandeerde Latarte zijn rijder in de allerlaatste ronde van de Kobalt 400 in Las Vegas. En met nog een halve ronde te gaan vertraagde Earnhardt's HMS Chevrolet op de backstretch en rolde achter Keselowski's Penske Ford richting finish.

Dale Earnhardt Jr.: "Na een herstart in de 226e ronde ging ik er flink tegenaan en nam misschien wel 20 auto's voorsprong. Ik probeerde in beide bochten zoveel mogelijk te liften zodat ik kon zien waar ze op mij zouden inlopen. Met het vroeg liften was ik heel voorzichtig maar toen ik Brad Edwards zag passeren wist ik dat hij in "clean air" sneller zou zijn. Ik bleef brandstofbesparend rijden en ik hoopte alleen maar dat hij in "dirty-air" terecht zou komen.

Met het brandstofbesparend rijden ging ik door totdat hij acht auto's achter mij lag. Toen ging het gas er weer op. Wij waren snel genoeg om hem achter ons te houden. Toen ik in de slotfase aan de bovenkant van Turn 1 en Turn 2 reed voelde ik mij op mijn gemak omdat ik wist dat hij mij niet kon passeren indien ik over voldoende brandstof beschikte. Maar dat hadden we helaas niet"

2014 Start Wedstrijd
Aan fans ontbrak het niet in Las Vegas. Volle tribunes en weinig van crisis te bespeuren.

In de laatste vijftien enerverende ronden stond Earnhardt Jr. constant onder druk van Keselowski en moest met lede ogen toezien hoe de Ford-coureur hem met 1.531 secs. versloeg. Voor Keselowski betekende het zijn 11e NASCAR Sprint Cup-overwinning en de eerste dit seizoen. Ook een touché met de muur eerder in de wedstrijd kon Keselowski niet van de zege weerhouden. Voor Ford betekende het de 619e NASCAR-overwinning en voor Team Penske de 20e met Ford. In 2010 was Carl Edwards op Phoenix de laatste Ford-coureur die zowel de Nationwide-als Sprint Cup-wedstrijd in hetzelfde weekend op zijn naam wist te schrijven.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet