Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski wint Nationwide Las Vegas. Kyle Busch zwaar teleurgesteld

Penske-coureur Brad Keselowski heeft in Las Vegas met een Penske Ford de Boyd Gaming 300 op zijn naam geschreven. JGR-coureur Kyle Busch eindigde als tweede maar slaagde er voor de elfde achtereenvolgende maal niet in om zijn thuiswedstrijd te winnen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Toyota Motorsports USA/NASCAR

2014 Nationwide Keselowski Las Vegas zege
Ondanks laagspanning op de accu toch een schitterende Nationwide-zege voor
Brad Keselowski in de Penske Ford.

Brad Keselowski wint Nationwide Las Vegas. Kyle Busch zwaar teleurgesteld
Voor de elfde achtereenvolgende maal slaagde Kyle Busch er niet in om zijn Nationwide thuiswedstrijd in Las Vegas te winnen. Zelfs Brad Keselowski's sputterende Ford-motor was hem in de slotfase niet welgezind. Keselowski zag in de slotfase zijn accuspanning met rasse schreden teruglopen maar wist toch de leiding te behouden. In de 168e ronde nam Keselowski definitief de leiding en behaalde zijn 28e Nationwide-zege. Tevens betekende het voor Keselowski zijn eerste overwinning op de Las Vegas Motor Speedway.

Brad Keselowski: "Kyle is één van de beste rijders en verdient gewoon net als wij gewoon een overwinning hier. Het wordt er niet gemakkelijker op om deze wedstrijden te winnen. Ik ging zo hard mogelijk want ik wist dat Kyle aan het einde zou komen. Wij hadden motorproblemen en het was gewoon een kwestie van tijd dat hij mij zou gaan passeren. Ik probeer zoveel mogelijk door het verkeer heen te komen waardoor ik mijn voorsprong iets kon vergroten. Het gaf aan het einde een goed gevoel dat dit werkte." In 2011 verloor Keselowski na een klapband in de allerlaatste ronde en werd toen als derde geklasseerd.

2014 Pitstop Keselowski Las Vegas
Zoals altijd efficient pitwerk bij Team Penske.

Teleurstelling voor Busch
Kyle Busch werd door de NASCAR-organisatie naar de laatste startplek terugverwezen omdat de JGR-crew onreglementair een wisselstroomdynamo had verwisseld. Na ruim 12 ronden bevond Kyle zich al in de Top 10. En in de neutralisatievrije eerste 56 ronden wist Busch zich steeds verder op te werken. Bij een neutralisatie voor "debris"bevond Busch zich in derde positie maar wist in de pitlane twee plekken te winnen. Na een herstart in de 75e ronde slaagde Keselowski er toch in om van Busch wat afstand te nemen. Onder groen volgde in de 131e ronde de twee pitstopcyclus. Busch beschikte daarna over een halve seconde voorsprong op zijn achtervolgers. Hij kon er slecht 17 ronden van profiteren want een derde neutralisatie in de 148e ronde voor debris nam andermaal het tempo uit de wedstrijd. Omdat Keselowski zijn pitbox miste werd hij door de wedstrijdleiding naar de vijfde plek teruggezet.

Beslissend moment
In de 159e ronde viel eigenlijk het allesbeslissende wedstrijdmoment. In een poging om Kyle Busch bij te houden verslikte diens teamgenoot Matt Kenseth zich behoorlijk en spinde zonder iets te raken. Het gevolg was wederom een neutralisatie. Bij de herstart nam Busch een verkeerde beslissing door vanaf de buitenste rij te starten. Kyle Busch: "Ik trapte het gas in en het was alsof ik een parachute vasthield.Ze vlogen mij aan alle kanten voorbij, Nog voordat ik Turn 1 inging was ik al derde. Ondanks een duwtje van Dale Jr. wist ik niet wat er gebeurde. Het ging gewoon niet..."

2014 Kyle Busch Las Vegas
Wederom een teleurstelling voor Kyle Busch(54) in Las Vegas. De No 20. Matt Kenseth "beroofde" Busch eigenlijk van de overwinning.....

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 200 ronden
2. Kyle Busch Toyota 200 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
4. Dale Earnhardt Jr, Chevrolet 200 ronden
5. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
6. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
7. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
8. Trevor Bayne Ford 200 ronden
9. Chris Buescher Ford 199 ronden
10.Regan Smith Chevrolet 199 ronden
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet