Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Montoya opvolger Larson wil naar Indy 500

Kyle Larson, de 21-jarige vervanger van Juan Pablo Montoya bij het team van Chip Ganassi, heeft nu al zijn toekomstzinnen gezet op een deelname aan de Indy 500. Larson maakte dit tijdens de NASCAR Media Tour in Charlotte bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Larson Kahne Test Daytona
Kasey Kahne(l) en Kyle Larson(r) tijdens een recentelijke test op Daytona. Larson, die Japans bloed in de aderen heeft, droomt van een deelname aan de Indy 500.

Vervanger Montoya droomt van Indy 500
Kyle Larson, de 21-jarige opvolger van Juan Pablo Montoya bij Earnhardt Ganassi Racing, heeft zijn toekomstzinnen gezet op een deelname aan de Indy 500. Larson maakte dit recentelijk tijdens de Media Tour in Charlotte bekend.
Afgelopen jaar bezocht Larson als fan zowel de Indy 500 als de Charlotte 600 die jaarlijkse beide op dezelfde dag plaatsvinden. "Deelnemen aan beide evenementen is voor mij de volgende stap. Het is immers alweer een tijdje gelden dat iemand zowel de Indy 500 als de Coca Cola 600 voor zijn rekening nam. Ik denk dat ik dicht bij het vuur zit en dat Chip mij deze kans gunt." aldus Larson.

Vorig jaar reed Larson vier wedstrijden in de NASCAR Sprint Cup. Voor dit seizoen heeft hij het zitje van Montoya overgenomen. "Ik heb Chip gewoon gevraagd of ik er kan rijden. Ik weet niet of het gaat gebeuren maar ik wil eerst in NASCAR mijn best doen en dan zien we weer verder."

Larson reed vorig jaar in de NASCAR Nationwide-series en haalde met een gigantische crash tijdens het Daytona 500 weekend de voorpagina's. Tevens is Larson afkomstig uit het z.g. NASCAR "diversity"-programma. (m.a.w. etnische minderheden). Larson heeft overigens Japanse roots.

Na een onverwachte test op de Brickyard vorig seizoen schat Kurt Busch zijn kansen om dit jaar aan beide evenementen deel te nemen op 70%.

2014 Kyle Larson Daytona
Recentelijk kwam Larson voor het team van Ganassi op Daytona met de Ford Riley uit. Chip Ganassi ziet overigens graag allrounders in zijn team.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet