Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Racende milieuactiviste aast op Formule E zitje

Leilani Münter, de racende Amerikaanse milieuactiviste aast op een Formule E zitje. Dit maakte zij afgelopen weekend bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

Leilani Münter

Racende milieuactiviste Leilani Münter, soms de schrik van de automotive wereld, solliciteerde dit weekend openlijk naar een Formule E-zitje.

Racende milieuactiviste aast op Formule E zitje
Leilani Münter, de racende milieuactiviste, die in het verleden bij gelegenheid in de Indy Lights, ARCA en NASCAR Nationwide-series uitkwam aast op een Formule E zitje. Dit maakte zijzelf afgelopen weekend bekend. "Dit is voor mij natuurlijk een droomkampioenschap en deze klasse past nu precies bij mij. Ik zou heel graag in de Formule E willen uitkomen" verklaarde zij in de media. Of de teams van Andretti Autosport en Dragon Racing werkelijk geïnteresseerd zijn moet worden afgewacht. In een op de toekomst gerichte series is Leilani natuurlijk wel het perfecte uithangbord, ongeacht het resultaat. Internationaal gezien past zij uitstekend in het concept. Haar vader is afkomstig uit Duitsland, haar moeder uit Hawaï en zelf is zij met een Nieuw Zeelander getrouwd. Met haar milieuactiviteiten doet zij zelfs Leonardi di Caprio verbleken. Voor elke wedstrijd die zij sinds 2007 gereden heeft, heeft zij een akker in het Braziliaanse regenwoud geadopteerd.

Afgelopen weekend verdedigde Münter fel het merk Tesla in een krantenartikel. Recentelijk haalde een spontaan in brand gevlogen Tesla de Amerikaanse headlines. Het incident veroorzaakte in de media de nodige commotie. Münter's huiswerk leverde de volgende interessante gegevens op. Sinds medio 2012 waren er met normale brandstof gerelateerde auto's 1200 brandincidenten met letsel, daarbij vielen maar liefst 400 doden. Van de Tesla zijn er wereldwijd maar drie incidenten bekend waarbij de auto om de één of andere reden spontaan vlam vatte. De kans dat een brandstofgerelateerde auto in brand vliegt is 1 op de 1350. Dat er bij een Tesla bolide brand uitbreekt is de kans zelfs is 1 op de 6333. Dat de krantenberichten over de Tesla wereldnieuws werden, irriteert Leilani. Dat de grote automobielconcerns de strijd tegen Tesla zijn aangegaan doet Leilani goed. Daarvoor haalt zij in het artikel Ghandi aan "First they ignore you, laugh at you, they fight you and then you win." In de automotive wereld heeft Leilani nooit een blad voor haar mond genomen. Voor de Formule E zou zij een uitstekende aanwinst zijn.

2013 Leilani Tesla
Leilani en haar Tesla. Afgelopen weekend verdedigde zij het merk fel in een krantenartikel.

Eerste namen
Achter de schermen lijken de eerste namen al een beetje bekend te zijn. Pedro de La Rosa, Bruno Senna zouden naast Takuma Sato en Lucas di Grassi hoog op de lijst staan evenals de Brit Ben Collins, die jarenlang als "The Stig" in het programma "Top Gear" fungeerde.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet