Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: GM stopt Australische Holden produktie

Het nieuws kwam vanmorgen niet echt als een verrassing want de geruchten deden al enkele weken de ronde. Bij GM heeft men besloten om de Australische Holden-fabrieken in 2017 definitief te sluiten.
Het merk Holden blijft gevoerd worden maar de productie met gerebadgete modellen vindt elders plaats.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Holden

2013 Holden Sydney
De fabrieks TWR Holdens van Garth Tander en Nick Percat in Sydney afgelopen zondag. In 2017 behoort dit beeld tot het verleden.

GM stopt Australische Holden productie
Het nieuws kwam niet bepaald als een verrassing want de geruchten deden al enkele weken de ronde. In 2017 sluit GM definitief haar Australische fabrieken. Daarbij zullen 3000 arbeidsplaatsen verloren gaan. De Holden Commodore lijkt hetzelfde lot als de Ford Falcon op de Australische markt beschoren. De productie zal zo goed als zeker worden gestaakt. Vanaf 1993 tot 2012 hebben de Ford Falcon en Holden Commdore V8 Supercar geschiedenis geschreven.
Met de komst van het COTF(Car of the Future) reglement hoopte de V8 Supercar-organisatie nieuwe fabrikanten aan te trekken en is daar uitstekend in geslaagd. Achter de schermen pusht men bij Ford om met de Ford Mustang als opvolger van de Ford Falcon aan het V8 Supercarkampioenschap te kunnen deelnemen.(met alle respect maar dit is toch een GT....WS).

Holden is op dit moment vertegenwoordigd door TWR Holden, Triple Eight, Brad Jones Racing en Tekno Autosports. Ryan Walkinshaw verzekerde vandaag dat de programma's voor de komende drie jaar gecontinueerd zullen worden en dat er vooralsnog weinig veranderingen zijn. Maar er bestaat absoluut geen zekerheid of het merk na 2016 nog doorgaat in het kampioenschap. Zowel Brad Jones Racing als Tekno Autosports zijn het afgelopen jaar al door andere partijen benaderd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet