Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Team-hopper Hülkenberg terug bij Force India

nico hu776lkenberg

Nico Hülkenberg keert volgend jaar terug bij Force India. De Duitser verliet het team van Vijay Mallya vorig seizoen om bij Sauber te rijden, maar keert nu dus weer terug. Hülkenberg reed nog nooit twee jaar achter elkaar bij hetzelfde team, maar heeft nu wel een meerjarig contract getekend.

Tekst: Daan Jeuken

Exceptioneel talent
Teambaas Vijay Mallya is enthousiast over zijn nieuwe eerste rijder. "Toen hij in 2012 voor ons reed, hadden we snel door dat hij een exceptioneel talent is en afgelopen jaar heeft hij weer de hele paddock geïmponeerd. Door hem terug te halen maken we een duidelijk statement over onze doelen voor komend jaar, wat misschien wel eens ons meest competitieve seizoen tot dusver gaat worden."

Hülkenberg zelf is natuurlijk niets dan enthousiast over zijn keuze. "Ik geloof echt dat we in 2014 een competitief pakket zullen hebben. Ik heb ook veel positieve verhalen over de nieuwe Mercedes gehoord, dus dat kan wel eens een leuk jaar worden."

Hoge ogen
Nico Hülkenberg debuteerde in 2010 in de Formule 1. Bij het team van Williams maakte hij onder meer indruk met een poleposition in Brazilië. Toch moest hij in 2011 genoegen nemen met de rol van reserverijder bij Force India. Het jaar erna promoveerde de talentvolle Duitser en gooide hij weer hoge ogen. Omdat Sauber dat jaar nog hogere ogen gooide, stapte Hülkenberg na dat ene jaar over naar het Zwitserse team. Dat leek in eerste instantie een verkeerde keuze – de auto was niet snel genoeg en naar het schijnt kreeg Hülkenberg niet betaald. Gedurende het jaar verbeterde de situatie echter en kon hij zelfs strijden met mannen als Alonso.

Dit resulteerde in interesse van de topteams: Ferrari had interesse maar koos toch voor buitencategorie Räikkönen, Lotus had interesse maar moest voor het geld van Maldonado kiezen. Er bleef weinig keuze over voor Hülkenberg, maar het stabiele Force India staat over het algemeen altijd garant voor een goede middenmootauto die soms kan verrassen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet