Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint voor strijdende tieners


480_florie_op_kop_2448

Als een kogel
Michel Florie pakte de leiding en had er flink de vaart in. “Mijn team heeft de auto zo fantastisch voor elkaar, hij is zo snel als een kogel en ik kan er alles mee doen wat ik wil. Zeker als ik niet zoveel druk heb van achter kan ik een mooi ritme pakken en is elke ronde een feest.”

480_beelen_vliegt_2980

Terugval
In de eerste ronde wist Nils vestergaard Bas Schouten te passeren en kon Jelle Beelen opstomen van zijn zesde startplek naar de vierde positie. Bij die opmars bleef het, want hij kwam naast de baan en viel terug naar een achtste plek achter Romain Destercq.

Traktatie
De mooie strijd die zich ontspon achter de raceleider was een traktatie voor de autosportliefhebber. Vestergaard kon de snelheid van Florie duidelijk niet volgen en hield feitelijk Schouten, Van Splunteren en Swinkels op. Resultaat was dat de laatste drie elkaar continu op de lip zaten en zij bijna elke ronde in een andere volgorde doorkwamen.Strijdend groepje
Steijn Schothorst had na zijn slechte start de moed niet opgegeven en een mooie opmars gemaakt. In ronde zes kon hij al achter Jack Swinkels aansluiten op een zesde plek. Na een foutje van zijn teamgenoot kon Schothorst zelfs doorschuiven naar de vijfde plek en kwam hij in het strijdende groepje om de tweede plaats.

480_vestergaard_7542

Eindelijk een gaatje
Het duurde tot ronde 9 voordat Schouten eindelijk een gaatje vond om Vestergaard te passeren. Ook Van Splunteren kwam langs de Deen en toen Schothorst in de S-bocht hun voorbeeld wilde volgen sloeg voor hem het noodlot toe.
De klassementsaanvoerder wilde de fraaie Formule Ford in de beroemde Gulf-uitvoering voorbijgaan toen hij zag dat de gele vlag gezwaaid werd. Schothorst ging van het gas, maar Vestergaard stuurde al in om zijn plek te verdedigen. Daarbij raakte hij Schothorst flink en moest de McGregor-coureur met schade opgeven.

480_pech_schothorst_7572

In zijn nopjes
Daarmee waren de kaarten geschut. Michel Florie reed zingend naar de zege, gevolgd door Bas Schouten en Jack Swinkels.
Michel Florie was uiteraard in zijn nopjes: `Dit is een mooie zege. Ik voel me zo lekker in deze auto en ik heb het zo naar mijn zin bij Provily, het is gewoon geweldig om naar het circuit te gaan. We lachen erg veel samen en hebben een sterke band, ook als het niet zo goed gaat. Zo hoort het ook!`

480_schouten_7558

Van zijn lijn
Bas Schouten bleef koel na zijn tweede plaats: `Ik had een geode start en zag dat Jelle vlak achter me zat. Ik viel wel terug van een tweede naar een vierde plek, maar ik kon me ronde na ronde weer verbeteren. Toen ik achter Vestergaard zat was het wel even lastig, want ik was sneller maar kon niet langs hem komen. Hoewel je eigenlijk maar één kan van je lijn mag komen stuurde hij zijn auto steeds zo dat je er net niet langs kon. Gelukkig lukte het toch en pakte ik de tweede plek. Michel was echter al ver weg, dus meer zat er niet in.

480_swinkels__7403

Complimenten
Met een derde plek, na gestart te zijn als elfde, kon Jack Swinkels niet anders dan tevreden zijn. `Mijn tempo was perfekt en aangezien ik geen kwalificatie heb gereden zijn mijn bandjes ook optimaal. Dat was lekker. Ik heb mooie strijd gehad met heel veel rijders en ben blij dat ik ze vrijwel allemaal heb kunnen passeren. Met name met Joey van Splunteren heb ik heel close kunnen racen, we zijn echt aan elkaar gewaagd. Ik wil graag mijn team complimenteren, want ze hebben een fantastische auto voor mij neergezet.`

480_duim_florie_4839

Uitslag race 2:
1. Michel Florie (Mygale 09) Provily Racing Team Nederland
2. Bas Schouten (Mygale 08) Provily Racing + 5.911
3. Jack Swinkels (Mygale 07) Geva Racing + 9.189
4. Joey van Splunteren (Mygale 08) Provily Racing + 9.222
5. Nils Verstergaard ( Mygale 07) Racingteam Vestergaard + 11.914
6. Jelle Beelen (Mygale 09) Geva Racing + 18.029
7. Romain Desterq (Mygale 08) Provily Racing + 27.202
8. Pieter Jan Cracco (Van Diemen 07) Racing 2 Win + 1:15
9. Frederik Vergrote (Mygale SJ01) Team Vergrote 1:26
10. Steijn Schothorst (Mygale 10) Geva Racing DNF
11. Arthur van Uitert (Mygale 07) Geva Racing DNF

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet