Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Steijn Schothorst finisht als eerste, maar Michel Florie wint eerste race


Beroerde start
Romain Destercq, die dit seizoen ondersteund wordt door Provily Racing, profiteert ook van de vreemde start en komt op start finish als vierde door. Wanneer Bas Schouten en Joey van Splunteren bekomen zijn van de beroerde start weten zij zich echter al snel weer naar voren te vechten, na twee ronden rijdt Schouten vierde en Van Splunteren vijfde.

Voorsprong
De strijd om de tweede plaats blijft spannend, ronden lang wisselen Florie en Swinkels van positie. Pas in de vijfde ronde weet Florie los te komen van Swinkels en kan hij zich richten op de jonge leider van de race, die inmiddels al een voorsprong van ongeveer twee seconden heeft.

480_florie_00872

Geen foutje
“De auto voelde perfect aan en ik wilde snel naar Steijn toe rijden, vertelt Florie.” Dat lukte hem al spoedig, want hij reed per ronde 0,5 sec. naar Schothorst toe. “Maar ja, er naar toe rijden is één, hem passeren is weer wat anders. Toen ik op zijn staart zat wachtte ik op een kans om hem te passeren, maar ondanks dat hij weinig ervaring heeft maakte hij geen foutje en duurde de race net te kort om hem zijn overwinning af te pakken”, dacht Florie direct na de race, nog onbewust van de straf van Schothorst.

Vol in de verdediging
Ook achter het leidende duo werd een fraaie strijd gestreden. Bas Schouten was naar Swinkels toe gereden en dus moest de GEVA-rijder, die zich dit seizoen volledig richt op de titel, weer vol in de verdediging. Ook deze strijd verloor Swinkels echter, waarbij het er op leek dat hij het beste van zijn banden al verbruikt had. Daarmee was het podium van de allereerste Formule Ford race van het seizoen bepaald en moest Swinkels genoegen nemen met de vierde plaats.

Verloren posities
Joey van Splunteren wilde zijn verloren posities graag goed maken. In zijn kartcarrière ging hem dat goed af, in de Formule Ford ging hij er helaas af in de Wilgenhaege-bocht en moest, ingegraven in het grind, opgeven.

480_crash_1_1780

480_crash_2_1781

480_crash_3_1794
Joey van Splunteren komt in de Renaultbocht hard in aanraking met Jack Swinkels en moet in het grind de strijd staken.

480_teambazen
De teambazen waren tevreden na de finish

Vanmiddag mag Steijn Schothorst revanche nemen, wederom vanaf pole. Dit keer zit Florie hem echter al direct op de bumper vanaf P2 en dus zal Schothorst ook deze race 18 minuten lang geen foutje mogen maken, want de Formule Ford-nestor loert op zijn kans.

Uitslag race 1 – Formule Ford, Paasraces
Zaterdag 23 april 2011
1 Michel Florie, Provily Racing, 11 ronden in 19.23.619
2 Steijn Schothorst, Geva Racing, op 29.806
3 Bas Schouten, Provily Racing, op 35.360
4 Jack Swinkels, Geva Racing, op 41.485
5 Romain Destercq, Provily Racing, op 41.501
6 Jelle Beelen, Geva Racing, op 52.979
7 Roel Mulder, Mulder Racing, op 1.11.768
8 Pieter Jan Cracco, Racing 2 Win, op 1.47.596
9 Phillip Ruys, Geva Racing, op 1 ronde

Uitgevallen: Joey van Splunteren, Provily Racing
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet