Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Busch aangenaam verrast over test Raikkonen

Vele journalisten en fotografen en fans maakten een tevergeefse trip naar Gresham Motorsports Park de afgelopen twee dagen. Kyle Busch Motorsports had het circuit voor de kennismaking van Raikkonen met de NASCAR Camping World Truckseries Toyota Tundra hermetisch afgesloten!Wel maakte het team bekend aangenaam verrast te zijn.

Tekst Willem J.Staat
Foto Gary Eller

kimi_gresham_park
De KBM Nascar Campingworld Toyota Tundra was geheel zwart gespoten en Kimi
verscheen als een soort gemaskerde racer uit de Michel Vaillant Comic op
Gresham Motorsports Park. Fans en Media werden niet getolereerd.


Kyle Busch aangenaam verrast
De afgelopen twee dagen legde Raikkonen op Gresham Motorsports Park maar liefst 400 ronden af. Met de Toyota-ingenieurs werden er heel wat set-ups afgewerkt.Raikkonen: “Het was enorm plezierig. Ik had totaal geen verwachtingen waarmee ik dit kon vergelijken. Maar na de testsessie kijk ik nu al naar de eerste wedstrijd uit! Het ziet er naar uit dat KBM een topteam is en ik verheug mij nu al op de samenwerking.” Ook teambaas en NASCAR Sprint Cup-coureur Kyle Busch leek aangenaam verrast te zijn door de input van de oud wereldkampioen.

KBM Teammanager Rick Ren: “Gezien de ervaring die Kimi heeft ben ik niet verrast maar aan de andere kant ben ik plezierig verrast.”Behalve Raikkonen kwamen teameigenaar Kyle Busch en Brian Ickler in actie. Laatstgenoemde reed vorig seizoen enkele wedstrijden voor KBM. Raikkonen komt dit seizoen in een aantal geselecteerde wedstrijden voor het team van KBM uit. Tijdens de Education Lottery at Charlotte op 20 mei a.s. vindt het debuut plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet