Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Renger van der Zande met Erebus Motorsport naar Macau

Renger van der Zande zal tijdens de GT-wedstrijd in Macau samen met V8 Supercarcoureur Maro Engel voor het team van Erebus Motorsport een combinatie vormen. In Macau hoopt Erebus Motorsport de zegeserie te continueren. Tot nu behaalde Erebus Motorsport met de SLS AMG GT maar liefst 10 achtereenvolgende overwinningen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Erebus Motorsport

20131011-AMGGTAsiaZhuhai-Practice2-LG-0871
Gaan Renger van der Zande en Maro Engel de zegeserie van de Erebus SLS AMG GT3 in Macau voortzetten?

Renger van der Zande met Erebus Motorsport naar Macau
Afgelopen seizoen kwam Renger met regelmaat voor het AMG Customer Sports Programma uit en won zowel op Jerez als Silverstone voor het team van Seyffarth Motorsport met de SLS AMG GT 3.

Renger van der Zande: "Het is natuurlijk een droom die realiteit wordt om weer naar Macau terug te keren. Macau is één van de meest uitdagende circuits ter wereld en hier moet je werkelijk op de top van je game zijn want er is niet veel voorbereiding. In de F3 ben ik daar tweemaal in de Top 5 geëindigd. En dit zijn toch wel hoogtepunten in mijn carrière geweest.

Het zal fascinerend zijn om te zien hoe de "Gullwing"(vleugeldeur.red) zich aan het smalle Macau zal aanpassen. Het is natuurlijk een droom om mee te rijden en het was prachtig om voor AMG Customer Sports op Jerez in juni te winnen.
Over Erebus Motorsport en de SLS AMG GT3 die zij preparen heb ik niets anders dan goeds gehoord. Het team is voor de eerste maal in China en behaalde direct met Mika Hakkinen de tiende achtereenvolgende overwinning.

Het spreekt natuurlijk boekdelen voor de methodiek binnen het team en de honger naar succes.Met mijn ervaring en de AMG Customer Sports auto ben ik ervan overtuigd dat we over een combinatie beschikken die aan de kop aan meestrijden."

Renger2
Renger gaat nu met een dak boven zijn hoofd terug
naar Macau!
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet