Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Persbericht: Podium voor Jeroen Bleekemolen en Team Bleekemolen-rijders snel op Yas Marina Circuit

031113 abudhabi jb

De Team Bleekemolen-rijders Sebastiaan Bleekemolen, Jeroen Mul en Ben Barker hebben in het afsluitende weekend van de Porsche Mobil 1 Supercup opnieuw hun snelheid getoond. Helaas kreeg het drietal door toedoen van concurrenten niet altijd loon naar werken. Sebastiaan Bleekemolen werd in de eerste race aangetikt en viel uit, maar zag een goede tweede race eindigen met een tiende plaats. Hetzelfde overkwam Jeroen Mul, die in race één als elfde werd afgevlagd, maar in race twee door een botsing werd uitgeschakeld. Ben Barker zag wel in beide races de finishvlag, scoorde in de eerste wedstrijd een uitstekende vierde plaats en legde in het eindklassement van de rookies binnen de Porsche Mobil 1 Supercup zelfs beslag op een derde plaats. De voor een ander team uitkomende Jeroen Bleekemolen wist in de laatste race van het seizoen een prachtige derde podiumpositie te bemachtigen.

Het afsluitende weekend van de Porsche Mobil 1 Supercup werd verreden op het hypermoderne Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Voor de meest competitieve merkencup ter wereld stonden er twee wedstrijden op het programma. In de kwalificatie zaten de Team Bleekemolen-rijders Jeroen Mul en Ben Barker er uitstekend bij. Mul scoorde een zesde en achtste trainingstijd, terwijl Barker voor de eerste race zelfs een vierde startplaats voor zich opeiste. Minder gelukkig was Sebastiaan Bleekemolen, die zich tevreden moest stellen met een 17de en 15de tijd, al bedroeg de achterstand op de poleposition nog altijd nauwelijks meer dan één seconde. "Ondanks dat we hier niet getest hadden, ging het in de vrije training best goed. In de kwalificatie liep het bij mij alleen niet lekker. Er was niets mis met de auto, maar ik had of verkeer, of weer iets anders. Als team deden we het gewoon goed en ik had ook de tijden van Jeroen en Ben moeten kunnen rijden", blikte Bleekemolen terug.

 

031113 abudhabi sb 1

De eerste wedstrijd verliep voor Sebastiaan Bleekemolen ook niet bepaald naar wens. "De snelheid was goed, maar de verschillen zijn zo klein, dat je niet zomaar even naar voren rijdt. Ik had al vier plaatsen goedgemaakt en remde in de vijfde ronde Richie Stanaway uit. Hij stuurde toch in waardoor hij me raakte en mijn voorwielophanging afbrak. Omdat zijn spiegel kapot was, had hij me niet gezien, verklaarde hij achteraf", aldus Sebastiaan Bleekemolen, die daardoor de finishvlag niet zag. Zijn revanche kwam echter in race twee. Vanaf de vijftiende startplaats wist Bleekemolen diverse concurrenten te passeren en legde daarmee beslag op plaats elf. "Voor me reden er een paar tegen elkaar en daar kon ik mooi omheen sturen. Vervolgens liep ik in op Jean-Karl Vernay en was ook veel sneller. Passeren was er echter niet bij, want iedere keer sneed hij de chicanes af, waardoor ik het gat weer opnieuw moest dichtrijden. Hij kreeg er echter geen straf voor en dat is best wel irritant. Met de snelheid was ik echter wel tevreden", besloot Sebastiaan Bleekemolen. Uiteindelijk werd Vernay toch nog uit de uitslag geschrapt, waardoor Bleekemolen als tiende werd geklasseerd.

 

031113 abudhabi sb 3

Team Bleekemolen-rijder Barker reed een uitstekende eerste race en pakte daar, op een fractie van het podium, een fraaie vierde plaats, zijn beste klassering van dit seizoen. In race twee passeerde de Brit als negende de finish. Daarmee eindigde Barker op een uitstekende derde plaats in het rookie klassement voor nieuwkomers in de Supercup. Jeroen Mul kon niet profiteren van zijn fraaie startposities. Na een matige start in race één kwam hij vast te zitten in het gedrang en werd elfde, om in race twee bij een inhaalpoging te worden aangetikt. Mul spinde en moest voortijdig opgeven.

De voor Lechner Racing uitkomende Jeroen Bleekemolen beëindigde de eerste race op het Yas Marina Circuit als achtste, maar wist in race twee een prachtige derde plaats uit het vuur te slepen en mocht daarmee op het podium plaatsnemen. "Het ging het hele weekend al lekker en eigenlijk had ik in beide races op het podium kunnen staan. Mijn snelste ronde in de kwalificatie werd echter verstoord door een rode vlag, waardoor ik in race één vanaf plek tien moest beginnen. Vanaf de derde startplek in race twee had ik in de eerste ronde een leuk gevecht met Richie Stanaway De derde plaats was het hoogst haalbare, want de nummers één en twee reden op nieuwe banden en ik op gebruikte. Toch kon ik in de slotfase nog naar Kévin Estre toe rijden", aldus Jeroen Bleekemolen, die in de afgelopen weken in Australië successen behaalde met als hoogtepunt een historische tweede plaats in de V8 Supercars op Surfers' Paradise en in Amerika, ook al in een Porsche, beslag legde op de titel in de GTC klasse van de American Le Mans Series.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet