Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen twee keer op pole

480 bleekemolen 0926

Sebastiaan Bleekemolen heeft de snelste tijd voor zich opgeëist in de kwalificatie voor de Dutch Renault Clio Cup en mag daarmee de eerste wedstrijd van vanmiddag vanaf poleposition vertrekken. Met zijn één-na-snelste ronde staat Bleekemolen ook in race twee op de eerste startplaats. Marcel Dekker zette de tweede tijd op de klokken, gevolgd door Robert van den Berg. Met een vierde plaats algemeen was Jan Muys snelste rijder in de Olympia Cup, gevolgd door Wilbert van den Burg en Peter Schreurs.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

Bij de start van de Dutch Renault Clio Cup kwalificatie is de baan aardig aan het opdrogen. Wetende dat de snelste tijden op de steeds verder opdrogende baan aan het eind worden gezet, blijven de rijders die meestal de eerste startplaatsen verdelen rustig in de pits wachten.

480 vdberg 0970

Na een minuut of acht staat de naam van Peter Schreurs op één, gevolgd door Wilbert van den Burg en Niels Kool. Ronald Morien is met nog zeven minuten te gaan de eerste rijder die onder de twee minutengrens weet te komen en plaats één overneemt, gevolgd door Michael Bleekemolen.

480 dekker 0983

In de laatste minuten is het aantal wisselingen niet meer bij te houden. Eerst lijkt Marcel Dekker de pole voor zijn rekening te gaan nemen maar uiteindelijk is het toch Sebastiaan Bleekemolen die de poleposition voor zich opeist. Dekker eindigt daarmee op twee gevolgd door Robert van den Berg.

Met een vierde plaats algemeen is Jan Muys opnieuw snelste rijder in de Olympia Cup. Met een mooie verbetering doet Wilbert van den Burg in de laatste ronde goede zaken en pakt plaats vijf algemeen en is daarmee tweede Olympia Cup-rijder. Melvin de Groot, de enige nog serieuze bedreiging voor de titel van Dekker blijft steken op plaats zes en heeft daarmee vanmiddag een flinke taak te volbrengen. Met een achtste plaats algemeen is Peter Schreurs de derde Olympiër.

480 drietal 0988

Uitslag kwalificatie Dutch Renault Clio Cup
Formido Finaleraces, zaterdag 10 oktober 2013, Circuit Park Zandvoort
1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) in 1:58.630
2. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 0.055
3. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 0.160
4. Jan Muys (Dekker Racing) + 0.304 (1e OC)
5. Wilbert van den Burg (Visual Art & Racing) + 0.645 (2e OC)
6. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.785
7. Ronald Morien (Team Bleekemolen) + 0.942
8. Peter Schreurs (BS Energy Racing Team) + 1.130 (3e OC)
9. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 1.252
10. Bart van Os (Certainty Racing Team) + 1.472
11. Paul Harkema (Certainty Racing Team) (4e OC) + 1.537
12. Niels Kool (Kool Racing) (5e OC) + 1.572
13. Eva Harkema (Certainty Racing Team) (6e OC) + 2.574
14. Marcel van de Maat (BS Energy Racing Team) + 4.490 (7e OC)

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet