Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen ook in race twee een klasse apart

kop

Sebastiaan Bleekemolen heeft op de Nürburgring na zijn overwinning van vanmorgen met grote overmacht ook de tweede Dutch Renault Clio Cup race op zijn naam geschreven. In zeventien ronden reed Bleekemolen de als tweede geklasseerde Robert van den Berg op 12 seconden, terwijl de als derde afgevlagde Melvin de Groot al 22 seconden op de winnaar moest toegeven. Met een vierde plaats algemeen stelde Paul Harkema de winst in de Olympia Cup veilig, met op plaats twee Wilbert van den Burg en op drie de Zwitser Christjohannes Schreiber.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

Na de wedstrijd van de VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring mocht de Nederlandse Dutch Renault Clio Cup rond de klok van half zes de baan op voor de tweede race van de dag. Met zijn één na snelste ronde uit de kwalificatie stond Sebastiaan Bleekemolen, eerder op de dag al winnaar van race één, ook nu weer op poleposition met op een tweede startplaats Robert van den Berg.

start

In tegenstelling tot de verwachtingen werd ook de tweede race onder natte omstandigheden verreden en net als in de eerste race stond er eigenlijk ook nu geen maat op voormalig Clio Cup kampioen Sebastiaan Bleekemolen. Per ronde reed Bleekemolen bij de concurrentie weg om na zeventien ronden met een voorsprong van maar liefst twaalf seconden als winnaar de finish te passeren.

bleekemolen

"Ik was gelijk met Robert van den Berg weg. In de eerste bocht zaten we nog even naast elkaar, maar kon toch het voordeel pakken. In de daaropvolgende ronden leek hij nog even bij te kunnen blijven en liep het verschil maar met een paar tienden per ronde op. Daarna werd het verschil per ronde echter snel meer en verdween hij steeds verder uit het zicht", aldus Bleekemolen, die met twee polepositions, twee overwinningen en twee snelste ronden maximaal scoorde.

achter

In tegenstelling tot vanmorgen was Van den Berg nu niet op slicks vertrokken en dat betaalde zich uit in een keurige tweede plaats. In eerste instantie bezette Marcel Dekker de derde plaats maar in de zesde ronde zag de nummer twee van race één zowel Melvin de Groot als Paul Harkema passeren en aan de horizon verdwijnen, waardoor de leider in de tussenstand van het kampioenschap De Groot als naaste belager voor zich zag eindigen en punten goedmaken in de titelstrijd. Dekker kon zijn snelheid van race één niet meer terugvinden en sloot race twee af op plaats vijf.

groep1

De Groot reed veilig naar de derde plaats en mocht daarmee voor de tweede keer op één dag op het podium plaatsnemen. "Tussen de races hadden we wat aan de afstelling van de auto veranderd waardoor het onderstuur nu weg was. Daarmee ging het een stuk beter. Belangrijk was natuurlijk om Dekker in te halen. Helaas zat ik iets te lang achter hem vast waardoor Robert van den Berg al te ver was weggelopen. Ik had gehoopt dit weekend wat meer punten op Dekker in te lopen. Nu zullen we tijdens de Finaleraces alles op alles moeten zetten", aldus een licht teleurgestelde De Groot.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet