Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ADAC Formel Masters

ADAC Formel Masters: Alessio Picariello krijgt pole in handen na straf voor Nicolas Beer. Stéphane Kox maakt indruk

Nicolas Beer heeft vanochtend de snelste tijd in de kwalificatie van de ADAC Formel Masters gereden. Op een drijfnatte Slovakia Ring gingen 20 rijders de baan op om een snelle tijd te klokken. Beer was overtuigend de snelste maar werd tien plekken naar achteren verwezen. Waardoor plek één in handen kwam van de Belg Alessio Picariello die dit weekend al kampioen kan worden.

Tekst: Philippe De Roeck

Na de Slovakia Ring staat er nog één weekend gepland voor het populaire Duitse eenzitter kampioenschap. De titelstrijd ligt nog volledig open en dus was een goede kwalificatie van vandaag een belangrijke eerste stap richting de punten tijdens de races.

Aan een 2.19.386 had Beer genoeg om de pole te rijden, Alessio Picarielo en Ralph Boschung reden een tweede en derde tijd. Beer werd echter terug verwezen tot een elfde plek na het veroorzaken van een crash tijdens de vorige race op de Lausitzring. Piciarello erfde zo de pole van Beer. Boschung schuift naar plek twee. Maximilan Gunther start als derde. Stéphane Kox zorgde voor de verrassing van de dag door een achtste tijd neer te zetten. Door de straf van Beer wint ook zij een plekje waardoor ze kan starten vanaf P7. Ook Indy Dontje en Beitske Visser kwamen in actie. Zij reden een dertiende en veertiende tijd en hebben nog alle kansen voor een top tien klassering tijdens race één.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet